Vrganj-promet dobiva međunarodni certifikat

Bez autora
Jul 03 2011

Kompanija Vrganj-promet iz Bužima okončala je pripreme za uvođenje međunarodnih standarda Global GAP i u narednih 30 dana dobit će zvanični certifikat o proizvodnji zdravstveno-sigurnosnih proizvoda na vlastitim parcelama. Ovo preduzeće godišnje proizvede i otkupi skoro 200 tona maline, 70 tona gljiva i drugih šumskih plodova. U ovoj godini kompanija je, u saradnji s italijanskim projektom Una Vialle Rinansce, izgradila moderne hladnjače od 300 tona kapaciteta. Također, uz stručnu pomoć Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona, podignuto je 5,2 hektara jednogodišnjih sorti maline. Tržište za proizvode, odnosno otkup, osigurano je u zemljama Evropske unije.

Vrganj-promet dobiva međunarodni certifikatKompanija Vrganj-promet iz Bužima okončala je pripreme za uvođenje međunarodnih standarda Global GAP i u narednih 30 dana dobit će zvanični certifikat o proizvodnji zdravstveno-sigurnosnih proizvoda na vlastitim parcelama.

Ovo preduzeće godišnje proizvede i otkupi skoro 200 tona maline, 70 tona gljiva i drugih šumskih plodova. U ovoj godini kompanija je, u saradnji s italijanskim projektom Una Vialle Rinansce, izgradila moderne hladnjače od 300 tona kapaciteta.

Također, uz stručnu pomoć Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona, podignuto je 5,2 hektara jednogodišnjih sorti maline. Tržište za proizvode, odnosno otkup, osigurano je u zemljama Evropske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik