Za izravna plaćanja u poljoprivredi dosad 30 tisuća zahtjeva

Bez autora
Apr 04 2013

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoja izvjestila je da je do danas elektronički zahtjev za izravna plaćanja popunilo 30 tisuća poljoprivrednika. Kako bi ostvarili izravna plaćanja u poljoprivredi za 2013. poljoprivrednici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu, a životinje na gospodarstvu moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja. Uz te uvjete, poljoprivrednici su dužni poštovati i uvjete dobre poljoprivredne i okolišne prakse te u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja trebaju podnijeti jedinstveni zahtjev za potporu uz pomoć elektroničke aplikacije AGRONET. Iznimno od tog razdoblja, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze podnosi se od 1. ožujka do 30. travnja 2013.

Za izravna plaćanja u poljoprivredi dosad 30 tisuća zahtjevaAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoja izvjestila je da je do danas elektronički zahtjev za izravna plaćanja popunilo 30 tisuća poljoprivrednika.

Kako bi ostvarili izravna plaćanja u poljoprivredi za 2013. poljoprivrednici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu, a životinje na gospodarstvu moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja, podsjećaju iz te agencije.

Uz te uvjete, poljoprivrednici su dužni poštovati i uvjete dobre poljoprivredne i okolišne prakse te u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja trebaju podnijeti jedinstveni zahtjev za potporu uz pomoć elektroničke aplikacije AGRONET.

Iznimno od tog razdoblja, zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze podnosi se od 1. ožujka do 30. travnja 2013.

Do danas, elektronički zahtjev za izravna plaćanja popunilo je 30 tisuća poljoprivrednika, navode iz Agencije.

Ističu i kako poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami elektronički popuniti zahtjev, pomoć pruža 300-njak ljudi na 90 različitih lokacija, jer uz djelatnike regionalnih ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, pomoć pružaju i djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe te djelatnici Hrvatske poljoprivredne agencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik