Za poboljšanje kvaliteta zemljišta podsticaj za 202 poljoprivrednika u Bijeljini

Bez autora
Oct 18 2021

Pravo na dobijanje podsticajnih sredstava, odnosno krečnjaka, za poboljšanje kvaliteta zemljišta ostvarila su 202 poljoprivrednika, a za ovu vrstu podsticaja iz gradskog budžeta obezbijeđeno je 95.000 KM, odnosno 3.000 metara kubnih krečnjaka.

Aktivnosti na poboljšanju kvaliteta poljoprivrednog zemljišta, odnosno kalcifikaciji, planirane su Pravilnikom Agrarnog fonda o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu, kojim je predviđeno da, uz zahtjev za dobijanje ovog podsticaja, poljoprivrednici prilažu i uzorak zemljišta za analiziranje kiselosti (pe-ha vrijednosti), što finansira Agrarni fond.

"Komisija Agrarnog fonda na terenu, metodom slučajnog uzorka, na licu mjesta utvrđuje stvarno stanje", saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

U saopštenju je navedeno da se pravo na dobijanje podsticajnih sredstava, odnosno krečnjaka za poboljšanje kvaliteta zemljišta, ostvaruje jednom u dvije godine za obradive površine od 0,5 do dva hektara, prenose Nezavisne.

Iz Gradske uprave su naveli da su u završnoj fazi i radovi na izgradnji, popravci i uređenju seoske infrastrukture, za koje je, takođe, predviđeno finansiranje iz Agrarnog fonda.

"Za ovu svrhu u 2021. godini izdvojeno je 100.000 KM", piše u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik