Za podsticaje 200.000 KM

Bez autora
Jun 18 2014

Za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji na području Novog Grada planirano je da iz opštinskog budžeta bude izdvojeno 200.000 KM, a prema Pravilniku o podsticajima od ove godine biće finansirana jedna analiza plodnosti zemljišta. Šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović rekla je da je za jagodičasto voće minimalna površina 0,1 hektar, za povrtarske kulture 0,2 hektara, za zasade jabučastog, koštičavog i jezgrastog voća 0,3 hektara, a za ratarske kulture 0,5 hektara. Novine u Pravilniku su i premije za uzgajivače pilića, koji godišnje uzgajaju minimalno 1.000 komada, kao i podsticaji za adaptaciju postojećeg i izgradnju novog objekta za stoku u iznosu od minimalno 2.500 KM. Popovićeva je istakla da će i dalje podsticaji biti davani za investicije u plasteničkoj i voćarskoj, te proizvodnji povrća na otvorenom, zaštiti zasada voća, kao i za proizvodnju mlijeka i pčelarstvo.

Za podsticaje 200.000 KMZa podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji na području Novog Grada planirano je da iz opštinskog budžeta bude izdvojeno 200.000 KM, a prema Pravilniku o podsticajima od ove godine biće finansirana jedna analiza plodnosti zemljišta.

Šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović rekla je da je za jagodičasto voće minimalna površina 0,1 hektar, za povrtarske kulture 0,2 hektara, za zasade jabučastog, koštičavog i jezgrastog voća 0,3 hektara, a za ratarske kulture 0,5 hektara.

Novine u Pravilniku su i premije za uzgajivače pilića, koji godišnje uzgajaju minimalno 1.000 komada, kao i podsticaji za adaptaciju postojećeg i izgradnju novog objekta za stoku u iznosu od minimalno 2.500 KM.

Popovićeva je istakla da će i dalje podsticaji biti davani za investicije u plasteničkoj i voćarskoj, te proizvodnji povrća na otvorenom, zaštiti zasada voća, kao i za proizvodnju mlijeka i pčelarstvo.

Za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji prošle godine je iz opštinskog budžeta izdvajano 150.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik