Za zaštitu poljoprivrednog zemljišta 200.000 KM

Bez autora
Mar 07 2013

Grad Banjaluka raspisao je konkurs za izbor najpovoljnijih projekata zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta, za šta je u gradskom budžetu predviđeno 200.000 KM. Riječ je o namjenskim sredstvima, koja su prikupljena u prošloj godini. Prošle godine izmijenjen je Zakon o preduzetničkoj djelatnosti i pozvao preduzetnike da se jave u Odjeljenje za privredu i podnesu zahtjev za usklađivanje djelatnosti sa važećim zakonom. Rok za usklađivanje djelatnosti je 31. decembar. Stvoreni su uslovi za registraciju umjetničkih i starih zanata i domaće radinosti, s ciljem da se u Banjaluci “ožive” stari zanati. Preduzetnici, koji registruju ovu djelatnost, dobiće olakšice u vidu oslobađanja od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena firme i poreza na nepokretnosti za prostor koji koriste za svoju djelatnost.

Za zaštitu poljoprivrednog zemljišta 200.000 KMGrad Banjaluka raspisao je konkurs za izbor najpovoljnijih projekata zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta, za šta je u gradskom budžetu predviđeno 200.000 KM, prenose agencije.

- Riječ je o namjenskim sredstvima, koja su prikupljena u prošloj godini - rekao je na konferenciji za novinare načelnik Odjeljenja za privredu Administratvine službe grada Radenko Komljenović.

Komljenović je pozvao građane da se prijave na konkurs, navodeći da dodatne informacije mogu dobiti na telefon 244-444, lokal 851.

On je podsjetio da je prošle godine izmijenjen Zakon o preduzetničkoj djelatnosti i pozvao preduzetnike da se jave u Odjeljenje za privredu i podnesu zahtjev za usklađivanje djelatnosti sa važećim zakonom.

Rok za usklađivanje djelatnosti je 31. decembar.

Komljenović je rekao da su stvoreni uslovi za registraciju umjetničkih i starih zanata i domaće radinosti, s ciljem da se u Banjaluci “ožive” stari zanati.

On je naglasio da će preduzetnici, koji registruju ovu djelatnost, dobiti olakšice u vidu oslobađanja od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena firme i poreza na nepokretnosti za prostor koji koriste za svoju djelatnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik