Zaštita bilja usklađena sa propisima EU

Bez autora
Jun 20 2013

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da je u Srbiji uspostavljena kontrola sredstava za zaštitu bilja u skladu sa propisima EU, zahvaljujući projektu koji je Unija finansirala sa 1,3 miliona evra. Golubović je na svečanosti povodom zatvaranja tvining projekta “Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima EU i primena novih zakonskih propisa”, istakao da je taj projekat u celini bio uspešan i da će biti završen 28. juna. Ovaj tvining projekat sproveden je u saradnji sa Direktoratom za regulisanje hemikalija Velike Britanije, kao i sa partnerima iz Češke i Slovenije, i trajao je dve godine i devet meseci. Srbija je sticanjem statusa kandidata za punopravno članstvo u EU dobila mogućnost da koristi evropske fondove kroz instrumente pretpristupne pomoći (IPA). Jedan od vidova korišćenja tih sredstava je i novac utrošen za realizaciju pomenutog projekta.

Zaštita bilja usklađena sa propisima EUDržavni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Danilo Golubović izjavio je danas da je u Srbiji uspostavljena kontrola sredstava za zaštitu bilja u skladu sa propisima EU, zahvaljujući projektu koji je Unija finansirala sa 1,3 miliona evra.

Golubović je na svečanosti povodom zatvaranja tvining projekta “Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima EU i primena novih zakonskih propisa”, istakao da je taj projekat u celini bio uspešan i da će biti završen 28. juna.

On je podsetio na to da je ovaj tvining projekat sproveden u saradnji sa Direktoratom za regulisanje hemikalija Velike Britanije, kao i sa partnerima iz Češke i Slovenije, i precizirao da je trajao dve godine i devet meseci.

Srbija je sticanjem statusa kandidata za punopravno članstvo u EU dobila mogućnost da koristi evropske fondove kroz instrumente pretpristupne pomoći (IPA), ukazao je državni sekretar i napomenuo da je jedan od vidova korišćenja tih sredstava i novac utrošen za realizaciju pomenutog projekta.

Golubović je ponovio da je Vlada Srbije snažno posvećena evropskim integracijama, kao i da pokazuje veliki entuzijazam u aktivnostima koje su sastavni deo tog procesa.

Sprovođenje pomenutog projekta imalo je za cilj usaglašavanje zakonskih propisa u oblasti sredstava za zaštitu bilja, registraciju i stavljanja u promet sredstava za zaštitu bilja, sa standardima u EU, što podrazumeva proizvodnju bezbednije hrane za potrošače i bolju zaštitu životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik