8. GS1 konferencija

Bez autora
May 30 2024

8. GS1 konferencija "Digitalna ekspanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje", će se održati 30. maja 2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu.

Naglasak konferencije je na praktičnim primjerima iz stvarnog poslovnog svijeta. Umjesto isključivo teoretskih rasprava, nude vam se konkretni primjeri i studije slučaja koji će vam pomoći da bolje razumijete kako da primijenite digitalnu transformaciju u praksi.

Ovogodišnja konferencija ima nekoliko suorganizatora i to Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske i e-Commerce asocijacija u Bosni i Hercegovini.

Fokus je na:

Elektronskom potpisu i njegovim prednostima: Fokusirat ćemo se na edukaciju u vezi s elektronskim potpisom kao ključnim alatom za osiguranje sigurnih i pravnih transakcija u digitalnom okruženju, a ne samo potpisivanju PDV prijava. Cilj nam je da sudionici konferencije razumiju prednosti elektronskog potpisa u poboljšanju efikasnosti, smanjenju troškova i jačanju sigurnosti poslovanja.

Elektronska razmjenu podataka i e-račun: Osnovni cilj je promovisati korištenje elektronske razmjene podataka i e-računa kao efikasnih metoda poslovanja koje smanjuju administrativne troškove, povećavaju transparentnost i doprinose održivosti poslovanja, uz poštovanje relevantnih zakonskih regulativa. Ove godine dovodimo tri EDI pružatelja usluga na teritoriji BiH koji vam mogu pomoći u uspostavljanju elektronske razmjene podataka, kao praktične primjere pregleda situacije na tržištu.

Prednosti novih propisa o e-fiskalizaciji: Kroz panel diskusije želimo pružiti dublji uvid u nove propise o e-fiskalizaciji u RS, ali i FBiH, istražiti izazove koje oni donose za poslovnu zajednicu i identificirati prilike za unapređenje poslovanja u skladu s tim propisima.

Primjena GS1 standarda i 2D kodova u lancu snabdijevanja: Cilj nam je educirati sudionike o značaju GS1 standarda i primjeni 2D kodova u lancu snabdijevanja kako bi se osigurala efikasna identifikacija, praćenje i upravljanje proizvodima kroz cjelokupni lanac, što doprinosi optimizaciji procesa i poboljšanju efikasnosti. Predstaviti ćemo QR plaćanje i koje prednosti ono donosi.

Digitalni Pasoš Proizvoda - direktiva EU: Konferencija će pružiti uvid u revolucionarni koncept Digitalnog Pasoša Proizvoda, istražiti njegove potencijale za poboljšanje transparentnosti, autentičnosti i sigurnosti proizvoda te identificirati mogućnosti za implementaciju u praksi. Imat ćete priliku na praktičnom primjeru saznati kako to radi jedan od najvećih svjetskih lanaca odjeće, a pored toga napravit ćemo i demonstraciju uživo.

Osim edukacije i diskusija, konferencija će omogućiti sudionicima da se povežu, razmijene iskustva i stvore nova poslovna partnerstva, što može doprinijeti razvoju poslovanja i otvaranju novih poslovnih prilika.

Naši sponzori će također imati priliku izložiti svoju najnoviju opremu i tehnologiju na konferenciji, te ćete imati priliku iz prve ruke saznati sve što vas zanima uključujući i cijene proizvoda.

Ova konferencija je namijenjena poslovnim liderima, menadžerima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim kompanijama, trgovinskim lancima, distributerima, IT sektoru, kao i ostalim koji se bave upravljanjem lancem snabdijevanja i primjenom standarda GS1. Sa dinamičnim programom, interaktivnim sesijama, ova konferencija je prilika da steknete nova znanja, uspostavite poslovne kontakte i budete korak ispred u digitalnoj transformaciji.

Saznajte koje će kompanije dobiti "GS1 Excellence Award for Digital Innovation" u 2024. godini. Ova priznanja dodjeljuju se kao znak izuzetnog doprinosa unapređenju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Lideri u digitalnoj transformaciji će biti nagrađeni za svoje inovativne pristupe koji potiču rast, transparentnost i konkurentnost na tržištu. Otkrijte koje će kompanije biti prepoznate za svoje izvanredne napore u modernizaciji poslovnih procesa inspirišući druge da slijede njihov primjer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik