Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto

Bez autora
May 20 2024

Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.

Prošlomjesečni rezultat je značajan s obzirom na to da je u aprilu prvi put u posljednje četiri godine aerodrom Tivat nadmašio učinak iz perioda prije pandemije koronavirusa, pišu Vijesti.

Aerodrom Tivat je u travnju imao 7,5 posto više putnika nego u istom mjesecu rekordne 2019. Od kraja 2019. godine do danas, najprije zbog pandemije koronavirusa, a kasnije i zbog političkih i ratnih događanja zbog kojih je potpuno ostala bez tri svoja izuzetno važna inozemna tržišta – Rusije, Ukrajine i Bjelorusije, Aerodrom Tivat nije mogao ostvariti prometa čak i blizu ostvarenog te godine.

Travanjski rezultati ostvareni su zahvaljujući uvođenju niza dodatnih novih redovitih linija za Tursku, odnosno niza sezonskih letova zapadnoeuropskih niskotarifnih kompanija iz Velike Britanije, Njemačke, Švicarske i Francuske, odnosno charter letova izraelskih zrakoplovnih prijevoznika iz Tel Aviv.

Na pisti aerodroma Tivat u travnju je zabilježeno ukupno 789 operacija polijetanja i slijetanja zrakoplova, što je 44 posto više nego u travnju prošle godine, odnosno 18 posto više u odnosu na isti mjesec rekordne 2019. godine.

Od početka ove godine do 1. svibnja Aerodrom Tivat ostvario je ukupan promet od 110,5 tisuća putnika na ukupno 1,68 tisuća zrakoplovnih operacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik