"Aluminij" nastavlja proizvodnju

Bez autora
Sep 23 2019

Odluka o nastavku rada "Aluminija" Mostar najvažnija je sa današnje sjednice Skupštine akcionara ove kompanije. Kako su saopštili iz "Aluminija", na temelju odluke Nadzornog odbora Društva "Aluminij", danas je u Mostaru održana vanredna Skupština akcionarskog društva "Aluminij" Mostar. Na Skupštini je usvojena odluka o nastavku rada Društva Aluminij d.d. Mostar, u skladu sa Zakonu o privrednim društvima. Odluka o nastavku rada Društva Aluminij, usvojena na današnjoj vanrednoj Skupštini, sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa 190. sjednice, da se Vladi FBiH dostavi 'realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje.

Odluka o nastavku rada "Aluminija" Mostar najvažnija je sa današnje sjednice Skupštine akcionara ove kompanije.

Kako su saopštili iz "Aluminija", na temelju odluke Nadzornog odbora Društva "Aluminij", danas je u Mostaru održana vanredna Skupština akcionarskog društva "Aluminij" Mostar.

"Na Skupštini je usvojena odluka o nastavku rada Društva Aluminij d.d. Mostar, u skladu sa Zakonu o privrednim društvima. Odluka o nastavku rada Društva Aluminij, usvojena na današnjoj vanrednoj Skupštini, sadrži zahtjev iz Zaključka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa 190. sjednice održane 12.09.2019. godine, da se Vladi FBiH dostavi 'realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje", saopštili su iz kompanije.

Na današnjoj skupštini imenovana su na četverogodišnji mandat tri člana Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, a to su Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić.

Skupština je usvojila i Odluku o razrješenju dva člana Odbora za reviziju, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Društva, te je na kraju usvojen pročišćeni tekst Statuta privrednog društva "Aluminij".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik