Bankama uručena prestižna priznanja Zlatni BAM

Bez autora
Sep 14 2019

Na Večeri bankara koja je u organizaciji poslovno-finasijkog magazina Banke i biznis po 17. put održana u Sarajevu najuspješnijim bankama dodijeljena su tradicionalna priznanja Zlatni BAM na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini. Unicredit Bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB banka a.d. Banja Luka nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu. Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Komercijalna banka a.d. Banja Luka za najveći rast depozita.

Bankama uručena prestižna priznanja Zlatni BAMNa Večeri bankara koja je u organizaciji poslovno-finasijkog magazina Banke i biznis po 17. put održana u Sarajevu najuspješnijim bankama dodijeljena su tradicionalna priznanja Zlatni BAM na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.

Unicredit Bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB banka a.d. Banja Luka nagrađena je sa dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu.

Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Komercijalna banka a.d. Banja Luka za najveći rast depozita.

Predsjednici Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidiji Žigić pripalo je priznanje Zlatni BAM u kategoriji "Uspješna žena menadžer u bankarstvu" za 2018. godinu.

- Moram priznati da nije jednostavno biti na čelu jedne banke i da to za mene predstavlja jedan veliki izazov. Iako sam u bankarskom sektoru uposlena preko 20 godina, svaki dan vrijedno i srcem pristupam poslu i trudim se opravdati ukazano povjerenje. Stalno učim i tako gradim samopouzdanje i vjeru u svoje sposobnosti, kazala je Žigić.

Raiffeisen banka je uz priznanje za najveći dionički kapital dobila i plaketu za "Najagilniji PR tim".

- Nagrade koje je Raiffeisen banka dobila dodatno potvrđuju činjenicu da smo na pravom putu kada govorimo o našoj stabilnosti i poslovanju na ovom tržištu. Našim klijentima smo dostupni putem mreže od 100 poslovnica širom Bosne i Hercegovine ali i kroz inovativne digitalne kanale poslovanja s bankom, naglasio je je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Sberbank BH dobitnik je nagrade "Zlatni BAM" za poseban doprinos edukaciji mladih. Nagrada dolazi kao rezultat dugoročnog strateškog ulaganja u razvojne projekte posebno dizajnirane za srednjoškolce i studente.

- Mladi su nosioci perspektive bh. društva i Sberbank BH posebnu pažnju posvećuje njihovim potrebama i željama, istakao je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH.

Addiko banka nagrađena je plaketom Zlatni Bam za najbolju web stranicu i najbolji marketing.

- Jednostavnost u komunikaciji i fokusiranost na bitno postulati su Addiko poslovne strategije, koji su implementirani i u marketinške aktivnosti, kažu u Addiko banci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik