Do početka letnje sezone otvaranje novog terminala na beogradskom aerodromu

Bez autora
Dec 04 2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji i dogradnji Aerodroma „Nikola Tesla“ i tom prilikom najavio da će do početka sledeće letnje sezone biti otvoren novi terminal.

Vesić je objasnio da je kompanija „Vansi“, koja upravlja beogradskim aerodromom, prema ugovoru o koncesiji u obavezi da sprovede investicije ukupne vrednosti 732 miliona evra, navodeći da se u ovom trenutku na ovoj vazdušnoj luci sprovode investicije vredne približno 150 miliona evra.

On je potvrdio da se novi terminal završava, što znači da ćemo do prvih letnjih gužvi imati potpuno nov terminal i kapacitet beogradskog aerodoma će biti 15 miliona putnika.

Ministar je podsetio na to da je pre potpisivanja ugovora sa „Vansijem“ kapacitet aerodroma iznosio približno pet miliona putnika, dok ćemo ove godine imati više od šest miliona.

Takođe, kako je dodao, urađena i nova umetnuta pista, a kada bude završena rekonstrukcija zgrade i otvoren terminal do početka sledeće letnje sezone, uslediće i rekonstrukcija stare piste, koja nije rekonstruisana od 1962. godine.

Prema njegovim rečima, „Vansi“ već radi na rekonstrukciji stare zgrade i nastaviće da nadograđuje aerodrom kako se on bude razvijao i kako budemo imali više putnika.

Vesić je preneo da će ulaz biti na potpuno drugom mestu, što će obezbediti veću komfornost putnika, i poručio da će, kada se sve završi, biti rešen i problem taksista na aerodromu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik