Galenika Crna Gora prodaje imovinu vrednu četiri miliona evra

Bez autora
Aug 06 2020

Stečajni upravnik Galenika Crna Gora ponovo je oglasio prodaju nepokretnosti te nekada uspešne farmaceutske kompanije, čija je vrednost četiri miliona evra.

Stečaj je u Galenici otvoren pre godinu dana zbog poreskog duga od 2,5 miliona evra, a kako prenosi portal Investitor.me, osim Poreske uprave, najveće neobezbeđeno potraživanje od 3,7 miliona evra ima beogradska Galenika, koja je, bila većinski vlasnik Galenika Crna Gora.

Četvrtinu vlasništva imala je država.

Ukupni dugovi, prema izveštaju stečajnog upravnika Veselina Perišića, premašuju devet miliona, a veći deo imovine je pod hipotekom Heta ašet rezolušn zbog duga za kredit.

Novim pozivom na prodaju kompleks upravne zgrade kod Krivog mosta u Podgorici sa prostorom za proizvodnju i magacinom, pokretnom imovinom i zemljištem sada se nudi za 3,16 miliona evra.

To je, prenosi portal Investitor.me, ipak nešto niži iznos, s obzirom da je prošlim pozivom cena za ovu imovinu iznosila 3,8 miliona evra.

Na prodaju je oglašen i objekat za proizvodnju u Donjem Zagaraču površine 958 metara kvadratnih sa opremom i zemljištem ispod i oko objekta po ceni od 817.800 evra.

Potencijalni kupac će ovu nepokretnost moći da preuzme tek krajem marta iduće godine, navodi se u oglasu.

Apoteke u Virpazaru i Sutomoru stečajni upravnik nudi za 43.700, odnosno 63.000 evra.

Zainteresovani ponuđači imaju rok do 2. septembra da dostave ponude u Privredni sud, njihovo otvaranje je zakazano za 7. septembar, a stečajni upravnik će odluku o izboru najpovoljnije ponude donti u roku od osam dana od otvaranja ponuda.

Nedavno je za 103.000 evra prodat poslovni prostor u vlasništvu Galenike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik