Istekao rok za uplatu, ŽPCG pred stečajem

Bez autora
Oct 20 2019

Ni nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika menadžmenta i sindikata Željezničkog prevoza sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem ne nazire se rješenje za ovu kompaniju, koja je pred mogućim stečajem, jer još nije uplatila 5,3 miliona eura poreskog duga. Poreska uprava nam je dala rok za uplatu do srijede, ali mi taj novac nemamo i bez pomoći države ne možemo da obezbijedimo, pa sada čekamo, rekao je izvršni direktor kompanije Nenad Babić. PU je ranije upozorila ŽPCG da će im, ukoliko ne plati 5,3 miliona eura poreskog duga, blokirati žiro račun. Iz PU je ranije saopšteno da će, ako blokada računa ŽPCG ne da rezultat, inicirati pokretanje stečaja.

Istekao rok za uplatu, ŽPCG pred stečajemNi nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika menadžmenta i sindikata Željezničkog prevoza sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem ne nazire se rješenje za ovu kompaniju, koja je pred mogućim stečajem, jer još nije uplatila 5,3 miliona eura poreskog duga.

"Poreska uprava nam je dala rok za uplatu do srijede, ali mi taj novac nemamo i bez pomoći države ne možemo da obezbijedimo, pa sada čekamo", rekao je Pobjedi izvršni direktor kompanije Nenad Babić.

PU je ranije upozorila ŽPCG da će im, ukoliko ne plati 5,3 miliona eura poreskog duga, blokirati žiro račun. Iz PU je Pobjedi ranije saopšteno da će, ako blokada računa ŽPCG ne da rezultat, inicirati pokretanje stečaja.

"Dugovi su tu i moramo tražiti rješenja iako nijesmo previše krivi zbog njih, jer su nastali u ranijem periodu", saopštio je Babić.

Naveo je da je na jučerašnjem sastanku ministar Nurković zatražio da se u ovoj željezničkoj kompaniji smanje troškovi i broj zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik