Izmenjen kolektivni ugovor Pošte Srbije

Aneks I kojim je Kolektivni ugovor za Javno preduzeće "Pošta Srbije" izmenjen u delu raspodele dobiti zaposlenima i isplati solidarne pomoći radnicima koji imaju plate manje od 50 hiljada dinara potpisan je danas, objavila je Pošta. Kolektivni ugovor izmenjen je u delovima koji se odnose na raspodelu dobiti opredeljenu za učešće zaposlenih srazmerno vremenu provedenom na radu kod Pošte u kalendarskoj godini na koju se odluka o raspodeli dobiti odnosi. U cilju ublažavanja nepovoljnog socijalno-ekonomskog položaja radnika izmenjeni su i članovi kolektivnog ugovora koji se odnose na isplatu solidarne pomoći zaposlenima čija osnovna zarada ne prelazi 50 hiljada dinara mesečno.

Izmenjen kolektivni ugovor Pošte SrbijeAneks I kojim je Kolektivni ugovor za Javno preduzeće "Pošta Srbije" izmenjen u delu raspodele dobiti zaposlenima i isplati solidarne pomoći radnicima koji imaju plate manje od 50 hiljada dinara potpisan je danas, objavila je Pošta.

Kolektivni ugovor izmenjen je u delovima koji se odnose na raspodelu dobiti opredeljenu za učešće zaposlenih srazmerno vremenu provedenom na radu kod Pošte u kalendarskoj godini na koju se odluka o raspodeli dobiti odnosi.

U cilju ublažavanja nepovoljnog socijalno-ekonomskog položaja radnika izmenjeni su i članovi kolektivnog ugovora koji se odnose na isplatu solidarne pomoći zaposlenima čija osnovna zarada ne prelazi 50 hiljada dinara mesečno.

Aneks su u prostorijama preduzeća potpisali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, v. d. direktora Pošte Mira Petrović, sa potpredsednikom Sindikata PTT Srbije Slavkom Topalovom i predsednicom Sindikata Nezavisnost ovog preduzeća Snežanom Marković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik