Jaja sa "Boksitove" farme na tržištu Srbije i Crne Gore

Bez autora
Apr 18 2019

Farma koka nosilja Sektora za proizvodnju hrane Kompanije "Boksit" u Milićima danas je useljavanjem novog jata od 100.000, dostigla pun kapacitet farme od 300.000 koka nosilja, a polovina proizvodnje konzumnih jaja izvozi se u Srbiju i Crnu Goru, a preostali dio na tržište BiH. Osmonedjeljene koke, od jednodnevnih pilića, odgojene su veoma uspješno u savremenim objektima Farme pilenki Kompanije 'Mileks' iz Milića, koja je jedan od 'Boksitovih' partnerskih firmi u lancu proizvodnje hrane i suvlasnik Farme koka nosilja, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću ove kompanije. U "Boksitu" vjeruju da će, kada se dostigne puna nosivost farma koka nosilja, proizvoditi 260.000 komada konzumnih jaja, ili 750 paketa dnevno.

Jaja sa "Boksitove" farme na tržištu Srbije i Crne GoreFarma koka nosilja Sektora za proizvodnju hrane Kompanije "Boksit" u Milićima danas je useljavanjem novog jata od 100.000, dostigla pun kapacitet farme od 300.000 koka nosilja, a polovina proizvodnje konzumnih jaja izvozi se u Srbiju i Crnu Goru, a preostali dio na tržište BiH.

"Osmonedjeljene koke, od jednodnevnih pilića, odgojene su veoma uspješno u savremenim objektima Farme pilenki Kompanije 'Mileks' iz Milića, koja je jedan od 'Boksitovih' partnerskih firmi u lancu proizvodnje hrane i suvlasnik Farme koka nosilja", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću ove kompanije.

U "Boksitu" vjeruju da će, kada se dostigne puna nosivost farma koka nosilja, proizvoditi 260.000 komada konzumnih jaja, ili 750 paketa dnevno.

Farma je smještena na 60.000 metara kvadratnih i posjeduje 12 proizvodnih pogona, čiji zatvoreni protor iznosi 13.000 metara kvadratnih.

U sastavu farme je i savremena automatska klasirnica kapaciteta 25.800 komada jaja za čas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik