Luka Koper bogatija za pet elektrificiranih dizalica

Bez autora
Apr 21 2019

Luka Koper uskoro će biti bogatija za pet novih elektrificiranih dizalica na kotačima. Nova serija dizalica je naprednija i ekonomičnija, a prijateljskiji prema okolišu i korisnicima, naglašavaju iz Luke Koper. Prve dvije dizalice - ti su dijelovi doneseni iz pet različitih zemalja, a zatim okupljeni u Kopru - u završnoj su fazi uvođenja u posao, a do kraja mjeseca će raditi punom snagom. U Kopru se nalaze još tri dizalice, koja će za ljeto biti spremne za rad. U Kopru su kupljene prve teglenice za utovar kontejnera na kotačima u 2015. godini. To su dizalice koje imaju mogućnost kombiniranja pogonskog izvora tako da se mogu napajati električnim ili dizelskim motorom.

Luka Koper bogatija za pet elektrificiranih dizalicaLuka Koper uskoro će biti bogatija za pet novih elektrificiranih dizalica na kotačima. Nova serija dizalica je naprednija i ekonomičnija, a prijateljskiji prema okolišu i korisnicima, naglašavaju iz Luke Koper.

Prve dvije dizalice - ti su dijelovi doneseni iz pet različitih zemalja, a zatim okupljeni u Kopru - u završnoj su fazi uvođenja u posao, a do kraja mjeseca će raditi punom snagom. U Kopru se nalaze još tri dizalice, koja će za ljeto biti spremne za rad.

U Kopru su kupljene prve teglenice za utovar kontejnera na kotačima u 2015. godini. To su dizalice koje imaju mogućnost kombiniranja pogonskog izvora tako da se mogu napajati električnim ili dizelskim motorom.

Prema riječima upravitelja investicije, Danjela Zobca, kroz praksu i mjerenja, otkrili su da je za te dizalice potrebno znatno manje struje, a troše manje energije (do 12 posto električne energije već je vraćeno u mrežu tijekom rada). Osim toga, u takvom radu nema buke ili emisija plinova, a manje je vibracija na stroju i oko njega.

Zbog toga je Luka naručila novu seriju od pet dizalica za ekskluzivno napajanje, dok pomoćni generator na dizel više nije pogonjen, već će ga koristiti samo za pomicanje stroja oko mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik