Nabavka moderne opreme za komunalna preduzeća Rad i Park

Bez autora
Sep 23 2019

Sporazum koji obuhvata projekt nabavke opreme za komunalna preduzeća Rad i Park potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Sukhrob Khoshmukhamedov. Rebalansom budžeta resorno ministarstvo je izdvojilo 2.150.000 KM, UNDP 150.000 KM, a od tih sredstava 1.500.000 je namijenjeno za nabavku opreme preduzeću Rad, dok je 500.000 KM izdvojeno za Park. Taj sporazum je za nas vrlo važan, jer smo dolaskom u preduzeće Rad i Park uvidjeli sve probleme koje imaju te firme. Sad smo konačno došli u poziciju da možemo ispuniti dato obećanje, te nabaviti modernu opremu i našim građanima u budućnosti osigurati čišći grad, poručio je ministar Mandić.

Nabavka moderne opreme za komunalna preduzeća Rad i ParkSporazum koji obuhvata projekt nabavke opreme za komunalna preduzeća Rad i Park potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Sukhrob Khoshmukhamedov.

Rebalansom budžeta resorno ministarstvo je izdvojilo 2.150.000 KM,  UNDP 150.000 KM, a od tih sredstava 1.500.000 je namijenjeno za nabavku opreme preduzeću Rad, dok je 500.000 KM izdvojeno za Park.

– Taj sporazum je za nas vrlo važan, jer smo dolaskom u preduzeće Rad i Park uvidjeli sve probleme koje imaju te firme. Sad smo konačno došli u poziciju da možemo ispuniti dato obećanje, te nabaviti modernu opremu i našim građanima u budućnosti osigurati čišći grad – poručio je ministar Mandić.

Najavio je kako je planirano da budu nabavljena kontejneri i kante za smeće, vozila za čišćenje snijega, za održavanje javne higijene, a oprema će početi stizati u etapama, od narednog mjeseca.

Također i Khoshmukhamedov smatra da će zahvaljujući nabavci nove opreme Kanton Sarajevo biti čistiji i zeleniji, te naglasio da je UNDP sa Vladom KS započeo analizu poslovanja i učinka strateških javnih preduzeća, od kojih je Rad jedno, saopćeno je iz Press službe KS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik