NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije

Bez autora
Dec 04 2022

Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.

Leasing je jedna od strateških djelatnosti NLB Grupe, vodeće bankarsko-finansjske grupacije sa sjedištem i ekskluzivnim strateškim interesom u matičnoj regiji jugoistočne Europe, koja svoje klijente podržava univerzalnim rješenjima kroz maloprodajno, korporativno i investicijsko bankarstvo.

Usluge leasinga koje nudi članica NLB Grupe NLB Lease&Go Ljubljana, nadopunjuju usluge kreditiranja banke i omogućavaju građanima i pravnim osobama odabir opcije koja najbolje odgovara njihovim potrebama, situaciji i preferencijama.

Tvrtka naime nudi financijski i operativni leasing pokretnina, što uključuje osobna vozila, laka i teška teretna vozila te opremu. Isti model i strategije primjenjivat će se i na novim tržištima.

Očekuje se da će obje tvrtke s prvim aktivnostima krenuti idućeg mjeseca te odlučnije ući na svoja tržišta u siječnju 2023. godine.

- Usluge leasinga dobro odgovaraju potrebama klijenata, stoga ne čudi što smo ovu djelatnost odlučili postupno proširiti i na druga tržišta na kojima posluje naša Grupa, objašnjava predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak. - Vjerujemo da će leasing ponovno postati značajan dio Grupe. Planirano je da će leasing u svojoj zreloj fazi pridonijeti više od 1 milijarde eura ukupnoj imovini Grupe, kroz organski i potencijalno i anorganski rast. Cilj nam je da NLB Lease&Go u idućim godinama postane jedna od vodećih kompanija u području pokretnina i da igra važnu ulogu u mobilnosti na svakom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik