NLB najavljuje daljnje širenje, na meti Albanija

Bez autora
Nov 07 2019

Nova ljubljanska banka, pored jačanja u Srbiji eventualnom kupovinom Komercijalne banke, planira dalje širenje u regiji, a potencijalno tržište je Albanija, izjavio je predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak. Brodnjak je to rekao na obilježavanju prve godišnjice uvrštenja NLB banke na Londonskoj burzi, koja je na najvećem evropskom tržištu kapitala zastupljena s globalnim vlasničkim potvrdama. On je naveo da je NLB u vrlo dobroj formi, da je isplatila prve dividende i da su rezultati u skladu s očekivanjima, te da model privatizacije NLB-a može biti model za čitavu regiju. Brodnjak je dodao da NLB ponovo planira da započne poslove leasinga i faktoringa početkom sljedeće godine.

NLB najavljuje daljnje širenje, na meti AlbanijaNova ljubljanska banka (NLB), pored jačanja u Srbiji eventualnom kupovinom Komercijalne banke, planira dalje širenje u regiji, a potencijalno tržište je Albanija, izjavio je predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak.

Kako izvještava ljubljansko Delo, Brodnjak je to rekao na obilježavanju prve godišnjice uvrštenja NLB banke na Londonskoj burzi, koja je na najvećem evropskom tržištu kapitala zastupljena s globalnim vlasničkim potvrdama (GDR).

On je naveo da je NLB u vrlo dobroj formi, da je isplatila prve dividende i da su rezultati u skladu s očekivanjima, te da model privatizacije NLB-a može biti model za čitavu regiju. Brodnjak je dodao da NLB ponovo planira da započne poslove leasinga i faktoringa početkom sljedeće godine.

Od kada je počela kotacija NLB-a na Londonskoj burzi, 14. studenoga prošle godine, njenim globalnim vlasničkim certifikatima se trgovalo u iznosu od gotovo 180 milijuna eura. Cijena je varirala, a danas iznosi 55 eura – nešto više nego na početku uvrštenja kada je iznosila 51,50 eura.

Ako tržišni uvjeti dozvole, banka planira izdavanje podređenih obveznica u vrijednosti do 200 milijuna eura, s rokom dospijeća od deset godina i mogućnošću prevremenog raskida nakon pet godina. Obveznice će biti ponuđene poznatim investitorima van Sjedinjenih Država, navodi Delo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik