Novo zaduživanje za železnicu 610 miliona evra

Vlada Srbije usvojila je i dala Skupštini u proceduru Zakon o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom, o kreditu do 610 miliona evra u ovoj godini za izgradnju železničke infrastrukture, objavljeno je na sajtu Vlade. Kredit se odnosi na izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji i na izgradnju elektrotehničke infrastrukture na deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad. Sredstva iz kredita koristiće se i za izradu idejnog projekta sa pripadajućim studijama za deonicu pruge Valjevo - Vrbnica - granica sa Crnom Gorom.

Novo zaduživanje za železnicu 610 miliona evraVlada Srbije usvojila je i dala Skupštini u proceduru Zakon o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom, o kreditu do 610 miliona evra u ovoj godini za izgradnju železničke infrastrukture, objavljeno je na sajtu Vlade.

Kredit se odnosi na izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji i na izgradnju elektrotehničke infrastrukture na deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad.

Sredstva iz kredita koristiće se i za izradu idejnog projekta sa pripadajućim studijama za deonicu pruge Valjevo - Vrbnica - granica sa Crnom Gorom.

Ukupna vrednost čitavog projekta je, prema zaključenom ugovoru, 230 miliona evra, dok će za svaki od tri navedena pojedinačna projekta ugovorne strane zaključivati posebne anekse Ugovora, kojima će utvrditi cenu i rokove za završetak svakog od njih.

Sporazum o kreditu je potpisan 19. oktobra prilikom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Kamata će se obračunavati od datuma korišćenja kredita i plaćati kvartalno, primenom fiksne kamatne stope od dva odsto godišnje, dok će zatezna kamatna stopa biti jedan odsto iznad redovne kamatne stope, što iznosi ukupno tri odsto godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik