Osam miliona eura za projekt energetske učinkovitosti u Kantonu Sarajevo

Bez autora
Nov 07 2019

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o kreditu EBRD-a za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo, kao osnovom za vođenje pregovora, te podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem bude osigurano 8.000.000 eura za realizaciju ovog projekta. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju je Kanton Sarajevo. Federalno ministarstvo financija, te ministarstva finansija i prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo će u tim za pregovore o ovom kreditu imenovati predstavnike, a konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora sa EBRD-om.

Osam miliona eura za projekt energetske učinkovitosti u Kantonu SarajevoVlada FBiH je prihvatila informaciju o kreditu EBRD-a za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim objektima u Kantonu Sarajevo, kao osnovom za vođenje pregovora, te podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem bude osigurano 8.000.000 eura za realizaciju ovog projekta. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju je Kanton Sarajevo.
 
Federalno ministarstvo financija, te ministarstva finansija i prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo će u tim za pregovore o ovom kreditu imenovati predstavnike, a konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora sa EBRD-om.
 
Federalno ministarstvo financija će Vladu FBiH informirati pregovorima i tekstu usaglašenog ugovora između BiH i EBRD-a, te će današnje zaključke dostaviti Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik