Počela proizvodnja u Fijat-Krajsleru

U kompaniji Fijat Krajsler automobili posle jednomesečne pauze jutros je nastavljena proizvodnja modela fiat 500 L koja će se odvijati u dve smene.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković rekao je FoNetu da su danas svi zaposleni na svojim radnim mestima, ali da se još ne zna koliko će biti radnih dana u januaru.

On je rekao da sindikat i zaposleni s nestrpljenjem očekuju informacije o planu proizvodnje za ovu godinu i da se svi nadaju većoj uposlenosti nego u 2019.

Veća uposlenost donosi i veće zarade, ali to pre svega zavisi od potražnje i proizvodnje našeg automobila, kazao je Marković.

Marković je podsetio da su tokom prošle godine zaposleni u FCA bili 132 dana na plaćenom odsustvu, što se negativno odrazilo na njihove zarade.

Nadamo se i verujemo da će ove godine početi proizvodnja novog modela u našoj fabrici, jer bez toga neće biti nekog boljitka, rekao je Marković.

On je ponovio da Sindikat nema nikakve informacije o Fijatovim planovima proizvodnje i eventualnom uvođenju novog modela, ali da se nada da će se nakon spajanja Fijata i Pežoa sreća osmehnuti i kragujevačkoj fabrici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik