Poljaci vraćaju sjaj staroj zgradi hotela Krka

Bez autora
Nov 19 2019

Šibenik bi mogao dobiti još jedan reprezentativan hotel - i to u središtu grada, na samoj rivi, na jednoj od najatraktivnijih lokacija! Naime, privatni investitor iz Poljske koji je preuzeo zgradu bivšeg Hotela "Krka" namjerava mu vratiti nekadašnju namjenu. Danas potpuno ruševan objekt, zaštićen je kao kulturno dobro. Nekoć zdanje vrijedno divljenja, danas je ruševina. No iako je oronula odiše duhom jedne epohe. Podsjetnik na preobrazbu Šibenika iz težačkoga u gospodarsko središte potkraj 19. stoljeća. Svoj 'bum' hotel Krka je doživio 50-tih godina prošlog stoljeća kad je bio okupljalište Šibenačana i gostiju koji su dolazili u Šibenik.

Poljaci vraćaju sjaj staroj zgradi hotela KrkaŠibenik bi mogao dobiti još jedan reprezentativan hotel - i to u središtu grada, na samoj rivi, na jednoj od najatraktivnijih lokacija!

Naime, privatni investitor iz Poljske koji je preuzeo zgradu bivšeg Hotela "Krka" namjerava mu vratiti nekadašnju namjenu. Danas potpuno ruševan objekt, zaštićen je kao kulturno dobro.

Nekoć zdanje vrijedno divljenja, danas je ruševina. No iako je oronula odiše duhom jedne epohe. Podsjetnik na preobrazbu Šibenika iz težačkoga u gospodarsko središte potkraj 19. stoljeća. Svoj 'bum' hotel Krka je doživio 50-tih godina prošlog stoljeća kad je bio okupljalište Šibenačana i gostiju koji su dolazili u Šibenik.

- Ovaj hotel je zaista bio personifikacija svega onog lošeg što se dešavalo gradu Šibeniku kao što želim vjerovati da će od današnjeg dana postati preslik svega onoga dobrog što se dešava u gradu Šibeniku, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Predugo je Šibenik čekao na obnovu derutne zgrade. Dio bogate povijesti investitor planira oživjeti, hotel obnoviti, urediti restoran. "Napraviti zgradu da bude najjača, najbolja, da može puno ljudi privući u grad, puno turista, kaže investitor Pawel Piotr Brya.

Zgrada nosi pečat kulturnoga dobra

- Konzervatorskim elaboratom valorizirat će se svi kulturni slojevi kao i sve graditeljske faze bivšeg Hotela Krka te odrediti smjernice za projektiranje na predmetnoj katastarskoj čestici na kojoj se nalazi bivši Hotel Krka, poručili su iz Ministarstva kulture. Obnove pod budnim okom zaštitara baštine - investitor se ne boji. Odlučan je , kaže "Krki" vratiti nekadašnji sjaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik