Pošta Slovenije preuzima i Intereuropu u Bosni i Hercegovini

Bez autora
Nov 19 2019

Pošta Slovenije je, nakon akvizicije koparskog preduzeća Intereuropa, objavila nameru za preuzimanje podružnice tog logističkog društva u Bosni i Hercegovini. Pošta Slovenije je kupovinom društva Intereuropa u Sloveniji posredno postala i vlasnik 95,77 odsto deonica društva Intereuropa RTC d.d. Sarajevo. U podnesku dostavljenom Sarajevskoj berzi, Pošta Slovenije obaveštava da će u zakonski propisanom roku u zajedničkom delovanju sa društvom Intereuropa d.d. objaviti ponudu za preuzimanje preostalih deonica Intereurope RTC d.d. Sarajevo.

Pošta Slovenije preuzima i Intereuropu u Bosni i HercegoviniPošta Slovenije je, nakon akvizicije koparskog preduzeća Intereuropa, objavila nameru za preuzimanje podružnice tog logističkog društva u Bosni i Hercegovini.

"Pošta Slovenije je kupovinom društva Intereuropa u Sloveniji posredno postala i vlasnik 95,77 odsto deonica društva Intereuropa RTC d.d. Sarajevo", navodi portal indikator.ba.

U podnesku dostavljenom Sarajevskoj berzi, Pošta Slovenije obaveštava da će u zakonski propisanom roku u zajedničkom delovanju sa društvom Intereuropa d.d. objaviti ponudu za preuzimanje preostalih deonica Intereurope RTC d.d. Sarajevo.

Akcijski kapital Intereurope RTC d.d. Sarajevo, u iznosu od 15.544.600 KM (oko 7,95 miliona evra) sastoji se od ukupno 155.446 redovnih običnih deonica.

Ponuđač, Pošta Slovenije d.o.o. na dan objavljivanja namere za preuzimanje nije vlasnik deonica Intereurope u Bosni i Hercegovini, navodi portal.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik