Postoji mogućnost da austrijska kompanija "Štiks" pokrene proizvodnju u Srpskoj

Bez autora
Jun 29 2023

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske saopštilo je da je danas u Gradišci razgovarano o mogućnostima da austrijska porodična kompanija za proizvodnju prirodne i organske kozmetike "Štiks", sa tradicijom dugom više od 50 godina, pokrene proizvodnju i investira u Srpskoj.

Ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić boravio je danas u posjeti Gradišci gdje je, zajedno sa vlasnikom kompanije "Štiks" Volfgangom Štiksom i šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem, razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i menadžmentom kompanije "Galenfarm".

U razgovoru je naglašeno da je politika kompanije "Štiks" da za svoje proizvode koristi najbolje prirodne sastojke, a Republika Srpska u ovoj oblasti ima šta da ponudi u smislu kvaliteta, ali i raznovrsnosti proizvoda, navodi se u saopštenju.

Tokom posjete kompaniji "Galenfarm" razgovarano je o proizvodnim kapacitetima ovog preduzeća iz Gradiške koje se bavi proizvodnjom dijetetskih, kozmetičkih i visokokvalitetnih herbalno ljekovitih proizvoda, te mogućnostima uspostavljanje saradnje ove dvije kompanije.

Šulić je istakao da preduzeće "Galenfarm" godinama uspješno posluje i da proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta.

"Uvjeren sam da će ove dvije kompanije u narednom periodu uspostaviti uspješnu saradnju i da će kvalitet naših proizvoda biti prepoznat i na tržištima na kojima posluje kompanija `Štiks`. Zahvalan sam gospodinu Filipoviću i njegovim saradnicima u Predstavništvu koji sprovode aktivnosti na pronalaženju potencijalnih investitora spremnih da ulažu u privredu u Srpskoj i siguran sam da će zajedničkim radom svih nadležnih institucija doći do značajnog povezivanja privrednih sektora Srpske i Austrije", istakao je Šulić.

Filipović je rekao da kompanija "Štiks" želi da identifikuje partnere i uspostavi kooperaciju sa domaćim proizvođačima u oblasti proizvodnje prirodnih i organskih proizvoda za kozmetičku industriju.

"Kao i do sada, Predstavništvo će nastaviti da podržava investicione projekte kompanija iz Austrije, a našim preduzetnicima iz Republike Srpske stojimo na raspolaganju za uspostavljanje poslovnih kontakata na austrijskom tržištu. Osim kompanije `Galenfarm`, razgovarali smo i o mogućnostima kooperacije sa malim poljoprivrednim proizvođačima", naveo je Filipović.

Današnjim sastancima prisustvovao je i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik