Predstavljen izgled mosta Počitelj

Bez autora
May 06 2019

Projektantska tvrtka Walter predstavila je izgled mosta Počitelj koji bi na autocesti A1 trebao spojiti dvije obale Neretve. Most je dug 945, a visok 100 metara s rasponskom konstrukcijom od 147 metara. Bit će to zacijelo jedna od najimpresivnijih građevina uopće u BiH, ali i cjelokupnoj regiji, što zbog veličine, što zbog prekrasne lokacije koju prate Neretva, srednjovjekovni grad Počitelj i hercegovački krš. Iz Waltera su kazali kako su u suradnji s institutom IPSA razvili tzv. BIM najdužeg mosta na koridoru autoceste u Bosni i Hercegovini.

Predstavljen izgled mosta PočiteljProjektantska tvrtka Walter predstavila je izgled mosta Počitelj koji bi na autocesti A1 trebao spojiti dvije obale Neretve. Most je dug 945, a visok 100 metara s rasponskom konstrukcijom od 147 metara.

Bit će to zacijelo jedna od najimpresivnijih građevina uopće u BiH, ali i cjelokupnoj regiji, što zbog veličine, što zbog prekrasne lokacije koju prate Neretva, srednjovjekovni grad Počitelj i hercegovački krš.

Iz Waltera su kazali kako su u suradnji s institutom IPSA razvili tzv. BIM (Building Information Modeling) najdužeg mosta na koridoru autoceste u Bosni i Hercegovini.

“IPSA je zadužena za projektiranje mosta još 2015. godine, a zadužilo ju je Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH. Razvili su glavni dizajnerski projekt konvencionalnim metodama, a 2018. odlučili su pokazati svoje kompetencije za buduće projekte koji zahtijevaju provedbu BIM tehnologija. Odabrali su Walter za svog strateškog BIM partnera te smo u razdoblju od dva tjedna uspjeli razviti potpuno parametrični BIM model temeljen na njihovu izvornom dizajnu”, naveli su.

Most Počitelj nalazi se na dionici Počitelj - Zvirovići koja je duga 11,2 kilometra. Vrijednost dionice, uključujući most, procijenjena je na oko 100 milijuna eura. Na nju se nadovezuje dionica Buna - Počitelj koja je u izgradnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik