Prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovini biće 20. oktobar

Bez autora
Oct 09 2019

Prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovini biće 20. oktobar, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove. Pozvali su na poštovanje te odredbe, kako bi se izbjegle novčane kazne. Podsjećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutrašnjoj trgovini, čija primjena stupa na snagu od 14. oktobra, što praktično znači da je prva neradna nedjelja je 20. oktobar, kako je to propisano navedenim članom, navode iz UIP. Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovini biće 20. oktobarPrva neradna nedjelja za zaposlene u trgovini biće 20. oktobar, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove. Pozvali su na poštovanje te odredbe, kako bi se izbjegle novčane kazne.

"Podsjećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutrašnjoj trgovini, čija primjena stupa na snagu od 14. oktobra, što praktično znači da je prva neradna nedjelja je 20. oktobar, kako je to propisano navedenim članom", navode iz UIP.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

"Izuzetno od stava 1 ovog člana, nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može se obavljati u apotekama; specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe; sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica; pijacama; štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka; štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela; skladištima za trgovinu na veliko", navode iz UIP-a.

UIP upozorava i apeluje na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbjegli novčane kazne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik