Revoz prisiljen zaustaviti proizvodnju na nekoliko dana

Bez autora
Jan 20 2021

Revoz će u četvrtak na nekoliko dana zaustaviti proizvodnju jer će ostati bez zaliha komponenata za proizvodnju twinga. Njih mu dobavlja tvrtka Treves, koju je prošle srijede zahvatio požar, što otežava opskrbu njegovih proizvoda.

Voditeljica Revozove komunikacijske službe Nevenka Bašek Zildžović rekla je da ih tvrtka Treves iz Biča kod Trebnjeg, koja je specijalizirana za razvoj, proizvodnju i isporuku automobilskih komponenata na području zvučne i toplinske izolacije, opskrbljuje različito izoliranim podnim i ostalim oblogama te nekoliko drugih proizvoda. koji su ugrađeni u model twinga.

Budući da njegova proizvodnja čini dvije trećine proizvodnje Revoza, očekuje se da zastoj traje do sljedećeg tjedna. Revoz i Treves pokušavaju što prije riješiti problem, dodala je.

Zalihe spomenutih dijelova bit će im dovoljne za radnu smjenu u srijedu. Budući da Twingo predstavlja većinski udio u dnevnoj proizvodnji, koja malo premašuje 700 automobila, odlučili su ga potpuno zaustaviti na određeno vrijeme.

Proizvodnja će definitivno stati u četvrtak i petak, ali za sljedeći tjedan još ne znaju kada će ga moći ponovno pokrenuti. Čekaju i podatke Trevesa. Ova će ih tvrtka obavijestiti o preseljenju dijela proizvodnje u inozemstvo, kada će ponovno biti osigurana nesmetana opskrba, objasnila je.

Po prestanku proizvodnje, radnici Revoza koji su se u ponedjeljak vratili s produljenog kolektivnog dopusta koji su započeli nakon popodnevne smjene 24. prosinca imat će neradne dane.

Revoz posluje u dvije smjene, u otprilike dvije trećine, kao jedina tvornica Renaulta koja proizvodi model twingo, proizvode i električni twingo te clio i električne pametne modele.

Sljedeći će tjedan pokušati nastaviti barem proizvodnju clia i što prije twinga. Revoz zapošljava nešto više od 2.400 ljudi, ali kad se zaustavi proizvodnja, u tvrtki će ostati samo zaposlenici određenih projekata, koje ne mogu prekinuti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik