Vektra Montenegro tužila švajcarsku NLB Interfinanz banku

Bez autora
Feb 25 2020

Kompanija Dragana Brkovića Vektra Montenegro tužila je švajcarsku NLB Interfinanz banku tražeći da sud poništi poravnanje sklopljeno sa kompanijom Horizon Logistic u stečaju na iznos od 10,7 miliona eura.

Pobjeda piše da je Brković tu kompaniju kupio 1999. godine.

Riječ je o sudskom poravnanju sklopljenom prije šest godina na iznos od 10,7 miliona eura.

Tužbom je obuhvaćena i kompanija Horizon Logistic, koja je u stečaju od 2012. godine, prema podacima iz Cetralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

Advokat banke Petar Minić ocijenio je tu tužbu “zrelom za odbacivanje”, dok je zastupnik Horizon Logistica u stečaju, Marko Mišnić, kazao da ne stoje navodi da je to poravnanje nedozvoljeno.

Mišnić je rekao da je u trenutku zaključenja plan reorganizacije nije bio potvrđen, kao i da Vektra Montenegro nema pravnog interesa da pokreće taj spor.

Prema riječima stečajnog upravnika Milana Todorovića, plan reorganizacije je bio ponuđen, ali nije usvojen.

Posljednji, 16. poziv za kupovinu imovine tog preduzeća objavljen je u oktobru prošle godine, kada se vozni park nudio za 232,8 hiljada EUR, ali ta prodaja nije realizovana.

Kako je Todorović najavio, novi poziv bi trebalo da bude raspisan ovih dana.

Kompanija Vektra je prije 20 godina od republičkih fondova za razvoj i PIO kao i od Zavoda za zapošljavanje kupila akcije Rumijatransa, a 2003. godine promijenila ime u Horizon Logistic.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik