Za infrastrukturu u devet lokalnih samouprava 1,4 milijarde dinara

Bez autora
Mar 26 2023

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima devet lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure i južne i zapadne Srbije za dodelu budžetskih sredstava u iznosu od ukupno 1,4 milijarde dinara.

Reč je o sredstvima za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata, a ugovore sa ministrom potpisali su predstavnici Čačka, Lučana, Leskovca, Prokuplja, Kraljeva, Lebana, Medveđe, Kuršumlije i Bojnika.

Vesić je rekao da su ovakvi, iako naizgled mali projekti, od velikog značaja za državu, jer je infrastruktura ono što omogućava razvoj turizma poboljšanjem mobilnosti i pristupa, a samim tim i ekonomije zemlje.

Ovakvi projekti, koji su ideja premijerke Ane Brnabić, a koju je Ministarstvo prihvatilo, svakako čine deo mozaika novog lica Srbije. Sigurni smo u to da će sledeće godine sredstva biti još veća, rekao je ministar.

On je ukazao na to da će u narednom periodu razgovarati i sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji i da su očekivanja da će sredstva za ovakve projekte u narednoj godini biti veća, opravdana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik