Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju

Bez autora
Apr 23 2024

Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju

Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljnjeg ulaganja, te je iskazan interes za unapređenje suradnje.

Ščelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresirana za nastavak ulaganja u Republiku Srpsku, posebno kada je riječ o plinofikaciji, širenju prodajne mreže i ulaganju u razne manje i veće projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno solarne energije. Svoje poslovanje temeljit će na uvjetima i kretanjima na tržištu, a daljnje investicijske aktivnosti usklađivat će s tim.

Ministar Đokić je rekao da poslovanje Zarubežnjefta značajno doprinosi razvoju Republike Srpske u oblasti energetike i da će institucije Srpske pružiti svu raspoloživu podršku razvojnim projektima ove kompanije.

Ruska kompanija Zarubežnjeft u Republici Srpskoj posluje od 2007. godine, kada je privatizirala poduzeća naftne industrije Republike Srpske. Sada posluju pod robnom markom Nestro, koja uključuje kompanije Optima grupa Banjaluka, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i Nestro Petrol Banjaluka.

U tvrtkama unutar grupe zaposleno je preko tisuću radnika.

Ruski investitor je od početka realizacije projekta u proračun i izvanproračunske fondove BiH uplatio oko šest milijardi KM, priopćeno je, između ostalog, iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik