ŽRS prevoziće ugalj iz Prijedora za Elektroprivredu Srbije

Bez autora
May 18 2022

Operativni sastanak na kome su se razmatrali detalji novih prevoza uglja iz Republike Srpske za Republiku Srbiju, održan je u Doboju sa ciljem definisanja budućeg protokola između članova uprave Željeznica Republike Srpske sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije, državnog preduzeća za željeznički prevoz roba "Srbija Kargo" iz Srbije i kompanije "Lager" d.o.o. iz BiH, saopšteno je iz Željeznica RS.

Utvrđivanje mogućih pravaca prevoza, količina,načina otpreme, te kapaciteti i vrste željezničkih vagona, kao i ostali tehnički detalji, razmatrani su i usaglašavani kako bi prevoz uglja iz Prijedora za Srbiju bio realizovan, i u narednom periodu definisan ugovorom, prenosi Indikator.ba.

Regulisanje preciznog izvršenja budućeg novog prevoza, jedan je od visoko prioritetnih ciljeva Željeznica Republike Srpske u okviru nastojanja i doprinosa ŽRS za proširivanje i razvoj regionalne saradnje, sa namjerom aktivnog učešća u stabilizaciji energetske situacije u regionu i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju, navedeno je u saopštenju iz Željeznica RS 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik