Besplatan mentoring za osam preduzeća iz Bačke

Bez autora
Jun 26 2012

Regionalna razvojna agencija Bačka obaveštava javnost da će u periodu od juna do novembra 2012. godine pružati besplatnu uslugu Mentoringa za osam preduzeća/preduzetničkih radnji sa teritorije Bačka koja su prošla selekciju prilikom prijavljivanja na Javni poziv mentoring za 50 novoosnovanih i 100 postojećih MSPP, koji je bio raspisan od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR).Sam proces mentoringa je sveobuhvatan i relativno dug proces podrške preduzećima i preduzetnicima koji se nalaze u presudnom trenutku za njihov dalji razvoj ili za opstanak uopšte.

Besplatan mentoring za osam preduzeća iz BačkeRegionalna razvojna agencija Bačka obaveštava javnost da će u periodu  od juna do novembra 2012. godine pružati besplatnu uslugu Mentoringa za osam preduzeća/preduzetničkih radnji sa teritorije Bačka koja su prošla selekciju prilikom prijavljivanja na Javni poziv mentoring za 50 novoosnovanih i 100 postojećih MSPP,  koji je bio raspisan od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj (NARR).

Sam proces mentoringa je sveobuhvatan i relativno dug proces podrške preduzećima i preduzetnicima koji se nalaze u presudnom trenutku za njihov dalji razvoj ili za opstanak uopšte. Ovaj proces uključuje određeni broj sati koje stručno lice, mentor, provodi u direktnom radu sa vlasnikom preduzeća/preduzetničke radnje prilikom čega zajedno proučavaju razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj. Nakon dijagnostikovanja trenutne faze u kojoj se nalazi određeno preduzeće ili preduzetnička radnja, zajednički se priprema plan/projekat razvoja pri čemu se mentor pojavljuje u ulozi kako pomoćnika tako i savetnika preduzeća.

Preduzeća iz Bačke koja će imati priliku da koriste ovu besplatnu uslugu su: Agencija za jezik i prevođenje SOREL - Novi Sad, Tiska Perla Biserno ostrvo d.o.o – Subotica, PTR Dukat – Apatin, STR Bostan - Novi Sad, Destilerija Foro-Rečo - Bačko Gradište, Pan fruit d.o.o – Kać, Kućna radinost KREATIVA – Čortanovci i ZTR DNN Sekulić-plast – Odžaci.

Svako od navedenih preduzeća imaće na raspolaganju pomoć sertifikovanog Mentora Regionalne razvojne agencije Bačka u trajanju od 50 sati po preduzeću. Završetak realizacije ovih aktivnosti predviđen je 30.11.2012. godine.

NARR je uslugu Mentoringa standardizovala u okviru realizacije projekta “Institucionalizacija mentoringa kao usluge za MSPP”  koji je finansiran od strane Vlade Japana kroz Japansku agenciju za međunarodnu saradnju – JICA. Jedan od rezultata ovog projekta bio je i obučavanje savetnika iz Regionalnih razvojnih agencija u Srbiji u okviru šestomodularne obuke za mentore od strane  japanskih eksperata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik