Bespovratni podsticaji za žensko preduzetništvo

Bez autora
Mar 25 2021

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović posetili su danas kompaniju "S.C.S. Plus" u Knjaževcu, u kojoj je trenutno zaposleno približno 170 radnika.

Atanasković je istakla da je u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi podsticaj ženskog preduzetništa, a obilasci porodičnih kompanija koje vode žene treba da posluže kao motiv i drugim ženama da se otisnu u preduzetničke vode.

Ona je napomenula da resorno ministarstvo od ove godine opredeljuje sredstva za žene koje odluče da pokrenu svoj biznis, a pored bespovratnih sredstava Ministarstvo pruža i mentoring, što je izuzetno značajno u prvom periodu poslovanja.

Ministarka je ukazala na to da kompanija "S.C.S. Plus" dobro posluje, budući da izvozi približno 90,95 odsto svojih proizvoda i da predstavlja primer dobre prakse.

Posebno je važno što čak i u ovom vremenu oni i dalje izvoze svoje proizvode. Želimo da primerima dobre prakse pokažemo da upornim radom i trudom žene mogu da posluju uspešno, ponovila je Atanasković.

Ona je, navodeći da je tokom poslovanja kompanija imala pomoć Fonda za razvoj i Ministarstva privrede, pozvala potencijalne preduzetnike da započnu svoj biznis, ali i sve privrednike da apliciraju za neki od programa resornog ministarstva.

Jedan od vlasnika kompanije Miloš Nikolić naveo je da "S.C.S. Plus" posluje od 1997. godine, a da su veliku pomoć u razvoju imali od lokalne samouprave i Fonda za razvoj, uz razne podsticaje od države.

Nikolić je istakao da je celokupna proizvodnja od furnira i da je namenjena evropskom tržištu.

Predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić rekao je da ova lokalna samouprava zapošljava veliki broj ljudi, u čemu prednjači u Zaječarskom okrugu.

On je izrazio nadu da će opština i u narednom periodu, uz pomoć resornog ministarstva, uspeti da zaposli još veći broj radnika, a onima koji već rade omogući veće zarade.

Đokić je rekao da je upoznao ministarku sa nekim od lokacija koje ova opština, uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva privrede, želi da razvije u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik