EBRD nastavlja podršku ženskom poduzetništvu

Bez autora
Jun 11 2012

Kao dio šire inicijative koja ima za cilj pružiti podršku ženama u poduzetništvu, program EBRD BAS-a „Žene u biznisu“ tokom juna organizuje dvodnevne obuke za poduzetnice u BiH pod nazivom „Pokreni vlastiti biznis“. Linija EBRD BAS-a „Žene u biznisu na zapadnom Balkanu" uspostavljena je od jeseni prošle godine i pokriva tri države (BiH, Srbija i Hrvatska) uz donatorska sredstva vlada Luksemburga, Kineskog Tajpeha i EBRD-a. Namijenjena je lokalnim, mikro, malim i srednjim preduzećima gdje su žene vlasnice ili direktorice. Ukupno će se održati devet obuka i to po tri u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Obuku izvodi konsultantska kuća INNOVA Management Consulting i Ecorys u ukviru EBRD BAS programa. Obuka se održava u tri grada u BiH (Mostar 14. i 15. juni, Prijedor 18. i 19. juni i Tuzla 21. i 22. juni), tri grada u Hrvatskoj (Osijek 11. i 12. juni, Varaždin 14. i 15. juni i Split 18. i 19. juni) i tri grada u Srbiji ( Kruševac 4. i 5. juni, Soko Banja 3. i 4. juli, i Zrenjanin 5. i 6 juli).

EBRD nastavlja podršku ženskom poduzetništvuKao dio šire inicijative koja ima za cilj pružiti podršku ženama u poduzetništvu, program EBRD BAS-a „Žene u biznisu“ tokom juna organizuje dvodnevne obuke za poduzetnice u BiH pod nazivom „Pokreni vlastiti biznis“.

Linija EBRD BAS-a „Žene u biznisu na zapadnom Balkanu" uspostavljena je od jeseni prošle godine i pokriva tri države (BiH, Srbija i Hrvatska) uz donatorska sredstva vlada Luksemburga, Kineskog Tajpeha i EBRD-a. Namijenjena je lokalnim, mikro, malim i srednjim preduzećima gdje su žene vlasnice
ili direktorice.

Ukupno će se održati devet obuka i to po tri u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.  Obuku izvodi konsultantska kuća INNOVA Management Consulting i Ecorys u ukviru EBRD BAS programa.

Obuka se održava u tri grada u BiH (Mostar 14. i 15. juni, Prijedor 18. i 19. juni i Tuzla 21. i 22. juni), tri grada u Hrvatskoj (Osijek 11. i 12. juni, Varaždin 14. i 15. juni i Split 18. i 19. juni) i tri grada u Srbiji ( Kruševac 4. i 5. juni, Soko Banja 3. i 4. juli, i Zrenjanin 5. i 6 juli).

Obuka je namienjena poduzetnicama koje planiraju da pokrenu vlastiti biznis, zatim poduzetnicama koje su u procesu registracije vlastitog biznisa, kao i poduzetnicama koje su registrovale vlastiti biznis i u toku su prve godine poslovanja.

„Planirano je da se obuči minimalno 150 poduzetnica, odnosno po 50 poduzetnica u svakoj od tri zemlje i time kreira osnovu za dalji razvoj i promociju ženskog poduzetništva", izjavio je Feni rukovodilac BAS programa u BiH Zihnija Hasović.

Obuka je dizajnirana tako da na jednostavan i praktičan način upozna i uvede poduzetnice u osnovne poslovne vještine koje su neophodne za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog biznisa.

Kako je poznato, Evropska banka za obnovu i razvoj - EBRD promiče privrednu tranziciju u svojim zemljama rada, među ostalim, i putem programa usluga poslovnog savjetovanja - BAS (Business Advisory Sevice).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik