Krenuli natječaji za poduzetnike, po projektu do 700.000 kuna

Bez autora
Apr 16 2012

Krenuli su prvi javni pozivi obrtima i malim poduzetnicima za projekte koje će poduprijeti Ministarstvo poduzetništva i obrta. Ministarstvo će, među ostalim, poduprijeti programe koji se odnose na razvoj i inovacije, znakove kvalitete, žene i mlade u poduzetništvu, obrazovanje u poduzetništvu, zatim poduzetnike početnike te projekt Gazele. Nakon prvog, ići će još dva kruga javnih poziva. Svi projekti dobit će bespovratna sredstva, s tim da će se 60 posto novca dodijeliti prilikom odabira projekta, a ostatak po ostvarenju projekta. Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna. Ukupan poduzetnički impuls iznosi 376 milijuna kuna. Ideja je da se uloženi novac u tri godine vrati društvu kroz zapošljavanje, nove investicije i povećanje gospodarske aktivnosti.

Krenuli natječaji za poduzetnike, po projektu do 700.000 kunaDanas su krenuli prvi javni pozivi obrtima i malim poduzetnicima za projekte koje će poduprijeti Ministarstvo poduzetništva i obrta, objavio je jučer u Varaždinu ministar Gordan Maras.

Ministarstvo će, među ostalim, poduprijeti programe koji se odnose na razvoj i inovacije, znakove kvalitete, žene i mlade u poduzetništvu, obrazovanje u poduzetništvu, zatim poduzetnike početnike te projekt Gazele. Nakon prvog, ići će još dva kruga javnih poziva.

– Svi projekti dobit će bespovratna sredstva, s tim da će se 60 posto novca dodijeliti prilikom odabira projekta, a ostatak po ostvarenju projekta. Po pojedinim projektu moći će se dobiti od 50.000 do 700.000 kuna. Ukupan poduzetnički impuls iznosi 376 milijuna kuna. Ideja je da se uloženi novac u tri godine vrati društvu kroz zapošljavanje, nove investicije i povećanje gospodarske aktivnosti – kazao je Maras. Najavio je i smanjenje fiskalnih nameta obrtnicima, čime bi se oni počeli vraćati u centar grada.

– Varaždin je specifičan grad s obzirom na svoju tradiciju i povijest, a tu tradiciju čine i obrtnici. Ono što je pogodilo cijelu Hrvatsku proteklih godina, smanjenje broja obrta, nije zaobišlo ni Varaždin. To moramo mijenjati, a ne možemo, ako ne stvorimo za to preduvjete, poput smanjenja poreznih opterećenja, osiguranja plaćanja i pokretanja investicijskog ciklusa. To sada i radimo. Te stvari, nadam se, popravit će i "krvnu sliku" varaždinskih obrtnika. Važno je da država poduzetnicima da podršku – istaknuo je Maras.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik