Nagrade za žensko preduzetništvo

Bez autora
Oct 30 2012

Udruženje poslovnih žena Srbije, sekcija Ženski biznis klub, organizovalo je šestu godinu za redom dodelu prestižnih nagrada “Cvet uspeha za ženu zmaja”, sa ciljem da oda priznanje najuspešnijim preduzetnicama i uglednim privrednicama. Ovo, jedino priznanje namenjeno podršci i afirmaciji ženskog preduzetništva u Srbiji, dodeljeno je u ponedeljak na svečanoj manifestaciji u Teatru “Madlenianum” u Zemunu. Donator manifestacije bila je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, a sponzor UniCredit Bank Srbija, koja je nagrađenim dobitnicama obezbedila Lady paket račun sa besplatnim godišnjim održavanjem, prigodan poklon ženama koje su osmislile najbolji način zapošljavanja i na taj način obezbedile ekonomski razvoj i održivo poslovanje.

Nagrade za žensko preduzetništvoUdruženje poslovnih žena Srbije, sekcija Ženski biznis klub, organizovalo je šestu godinu za redom dodelu prestižnih nagrada “Cvet uspeha za ženu zmaja”, sa ciljem da oda priznanje najuspešnijim preduzetnicama i uglednim privrednicama.

Ovo, jedino priznanje namenjeno podršci i afirmaciji ženskog preduzetništva u Srbiji, dodeljeno je u ponedeljak na svečanoj manifestaciji u Teatru “Madlenianum” u Zemunu.

Donator manifestacije bila je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, a sponzor UniCredit Bank Srbija, koja je nagrađenim dobitnicama obezbedila Lady paket račun sa besplatnim godišnjim održavanjem, prigodan poklon ženama koje su osmislile najbolji način zapošljavanja i na taj način obezbedile ekonomski razvoj i održivo poslovanje.

Slogan ovogodišnje manifestacije bio je “Vreme novih uspeha”. Nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja” tradicionalno se dodeljuju u dve osnovne kategorije – “Najevropskija ženska firma” i “Najbolji model zapošljavanja žena”, kao i u potkategoriji “samozapošljavanje”. Kao i ranijih godina, pored osnovnih, dodeljena su i specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

Na konkurs za ovo priznanje prijavilo se 27 kandidatkinja iz gotovo cele Srbije, a njih 11 je ponelo titulu “žena zmaj”. Dodeljeno je i osam posebnih priznanja učesnicima projekta “Mentori ženskog preduzetništva”, koji vodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a Udruženje poslovnih žena Srbije je partner.

Sve kandidatkinje su predstavljene u specijalnoj publikaciji, koja je prezentovana na ceremoniji dodele nagrada.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, članice i partneri UPŽ, predstavnici stranih donatora, privrednika, banaka, donatora, sponzora manifestacije i medija.

Nagrade

„Najevropskija ženska firma“
CVET USPEHA za najevropskije žensko preduzeće dobila je Lisa Radmila Brown, vlasnica izdavačkog preduzeća „The English Book“ iz Beograda.

 „Najbolji model zapošljavanja žena“
CVET USPEHA za najbolji model zapošljavanja dobila je Jovana Jakovljev, suvlasnica i direktorka preduzeća „Nopal Lux“ iz Bačke Palanke.

„Samozapošljavanje“
CVET USPEHA za samozapošljavanje dobila je Biljana Planić, vlasnica T.A. „Atos“ iz Kragujevca i predsednica Udruženja poslovnih žena „Vizija“.

CVET USPEHA za samozapošljavanje dobila je Emina Srna, vlasnica optičarske radnje „Optikum Visus“ iz Prijepolja.

CVET USPEHA  za prodor na regionalno tržište dobila je Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „D Express“ iz Beograda.

CVET USPEHA  za medijski doprinos poboljšanju ekonomskog položaja žena dobila je Mileva Malešić, predsednica Upravnog odbora Foruma žena Prijepolja i direktorka TV Forum iz Prijepolja.

CVET USPEHA za afirmisanje ženskog preduzetništva dodeljeno je mr Danki Milojković, direktorki „Kuća klastera“ iz Niša.

CVET USPEHA za afirmisanje ženskog preduzetništva dodeljeno je Ljubici Marković iz Regionalne privredne komore Valjevo.

CVET USPEHA za doprinos iskorišćavanju obnovljivih izvora energije dobila je Snežana Milić, vlasnica i direktorka „STH energy“ iz Kraljeva.

CVET USPEHA za model uspešnog izlaska iz krize dobila je Vesna Pucar Grubor, suvlasnica i direktorka „Vivex Trading“ iz Zemuna.

CVET USPEHA za pionirski preduzetnički poduhvat dobila je dr Violeta Skorobać, direktorka i vlasnica specijalne bolnice za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju „Diona“ Beograd.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik