Naplata potraživanja najviše pogađa poslovanje preduzeća

Bez autora
May 08 2012

Kao i sve kompanije u svetu, i preduzeća u Srbiji suočavaju se ekonomskom krizom. Pored ekonomske krize, prema anketi koja je sprovenena na sajtu Poslovno jutro, ono što najviše pogađa poslovanje preduzeća u Srbiji je naplata potraživanja. Tako misli 66,30 posto ispitanika, dok 17,39 posto njih kaže da komplikovana administracija stvara velike probleme u poslovanju.Među našim ispitanicima 14,13 posto je onih koji ističu da je i siva ekonomija jedan od ključnih problema, a svega 2,17 posto ispitanika je reklo da se nepoštuju propisi (standardi).

Naplata potraživanja najviše pogađa poslovanje preduzećaKao i sve kompanije u svetu, i preduzeća u Srbiji suočavaju se ekonomskom krizom.

Pored ekonomske krize, prema anketi koja je sprovenena na sajtu Poslovno jutro, ono što najviše pogađa poslovanje preduzeća u Srbiji je naplata potraživanja. Tako misli 66,30 posto ispitanika, dok 17,39 posto njih kaže da komplikovana administracija stvara velike probleme u poslovanju. Među našim ispitanicima 14,13 posto je onih koji ističu da je i siva ekonomija jedan od ključnih problema, a svega 2,17 posto ispitanika je reklo da se nepoštuju propisi (standardi).

U Srbiji trenutno posluju 33 banke, a svaka od njih se svojim specifičnostima i načinom poslovanja bori za svakog klijenta. Međutim, 48,65 posto naših ispitanika je istaklo da poslovanje njihovih preduzeća poslovne banke uopšte ne podržavaju, njih 29,73 posto je odgovorilo da poslovne banke delimično podržavaju poslovanje njihovih preduzeća, dok 21,62 posto ispitanika kaže da imaju korektnu podršku od strane poslovnih banaka.

Pored svega ovoga, najveći broj preduzeća (57,50 posto) je na kraju 2011. godine ostvarilo dobit, 25 posto preduzeća je poslovalo sa gubitkom, dok je 17,50 posto ostvarilo pozitivnu nulu.

Pozivamo vas da učestvujete u anketi: Koliko novih lica planirate za zaposlite do kraja godine?

Anketa će biti aktivna do 18. maja 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik