Podrška UN ženskom i omladinskom preduzetništvu

Bez autora
Dec 20 2020

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob o budućim aktivnostima ove međunarodne organizacije i resornog ministarstva.

Na sastanku je bilo reči i o ključnim prioritetima Ministarstva, kao i okviru UN za saradnju od 2021. do 2025. koji treba da bude potpisan sa Vladom Srbije.

Atanasković je tom prilikom ponovila da su, između ostalih, prioriteti Ministarstva dalje unapređenje poslovnog okruženja i povećanje investicija koje će obezbediti nova radna mesta.

Ministarka je, kao jedan od najznačajnijih ciljeva, navela i podršku malim i srednjim preduzećima, naročito razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva, ocenjujući da UN posebno mogu da daju svoj doprinos u toj oblasti.

Žakob je istakla da UN daju punu podršku Vladi Srbije u realizaciji ciljeva održivog razvoja Agende 2030, poručivši da će aktivno raditi sa svim akterima uključenim u postizanje ciljeva održivog razvoja.

Sagovornice su se saglasile da veruju da će Ministarstvo i UN naći konkretne modelitete saradnje, naročito u podršci ženskom preduzetništvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik