Porodilje preduzetnice neće plaćati doprinose po dva osnova

Bez autora
Nov 07 2011

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić najavio je danas da će do kraja godine porodiljama preduzetnicama zakonskim izmenama biti omogućeno da ne plaćaju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje po dva osnova. Rešavanje tog problema pokrenuto je na inicijativu Grada Beograda.Postignut je dogovor o tome da se izmenama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje do kraja ove godine propiše da porodilje preduzetnice više ne plaćaju te doprinose po dva osnova.

Porodilje preduzetnice neće plaćati doprinose po dva osnovaMinistar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić najavio je danas da će do kraja godine porodiljama preduzetnicama zakonskim izmenama biti omogućeno da ne plaćaju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje po dva osnova.

Rešavanje tog problema pokrenuto je na inicijativu Grada Beograda. Postignut je dogovor o tome da se izmenama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje do kraja ove godine propiše da porodilje preduzetnice više ne plaćaju te doprinose po dva osnova. Onim porodiljama koje su u međuvremenu dobile rešenje za izmirenje dugova dug će biti otpisan, a onima koje dug budu platile novac će biti refundiran.

Radi se o meri populacione politike, rekao je ministar Ljajić, pri čemu je za 2012. godinu najavio čitav niz mera za podsticanje nataliteta u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik