Projekat za žene preduzetnice

Bez autora
Nov 20 2011

Projekat koji se organizuje u saradnji sa Evropskom komisijom trebalo bi da podstakne žene da se više odlučuju da samostalno pokreću biznis i da rješavaju pitanje svoje egzistencije. Planirano je, da minimum pet mentora – uspješnih preduzetnika ili preduzetnica budu mentori ženama koje su tek pokrenule svoj biznis u sva tri regiona Crne Gore. Mentorstvo predstavlja redovnu komunikaciju ovih osoba sa ženama preuzetnicama tokom 12 mjeseci trajanja projekta. Nakon pet mjeseci, mentor će posjetiti firmu preduzetnice i dati prijedloge i sugestije za unapređenje poslovanja. Projekat je dio Evropske mreže mentora koji se realizuje u 17 zemalja EU, ali i onih koji su u procesu pristupanja. Do sada je interes da budu mentori pokazalo osam preduzetnika, a planirano je da svaki od njih radi sa dvije preduzetnice. Ukupna vrijednost projekta je 56 hiljada eura, od čega 30 hiljada finansira EK, a ostatak PKCG i CEED. Osnovni uslov da bi se žene prijavile za projekat je da su već počele sopstveni biznis. Tokom naredne sedmice uputiće se javni poziv za prijavljivanje.

Projekat za žene preduzetniceProjekat koji se organizuje u saradnji sa Evropskom komisijom trebalo bi da podstakne žene da se više odlučuju da samostalno pokreću biznis i da rješavaju pitanje svoje egzistencije.

Direktorka CEED-a Dragana Radević kazala je, da je planirano, da minimum pet mentora – uspješnih preduzetnika ili preduzetnica budu mentori ženama koje su tek pokrenule svoj biznis u sva tri regiona Crne Gore.

Mentorstvo, kako je pojasnila, predstavlja redovnu komunikaciju ovih osoba sa ženama preuzetnicama tokom 12 mjeseci trajanja projekta. Nakon pet mjeseci, dodala je Radević, mentor će posjetiti firmu preduzetnice i dati prijedloge i sugestije za unapređenje poslovanja. Saopštila je i da je projekat dio Evropske mreže mentora koji se realizuje u 17 zemalja EU, ali i onih koji su u procesu pristupanja. Radević je navela da je do sada interes da budu mentori pokazalo osam preduzetnika, a planirano je da svaki od njih radi sa dvije preduzetnice.

Ukupna vrijednost projekta je 56 hiljada eura, od čega 30 hiljada finansira EK, a ostatak PKCG i CEED. Osnovni uslov da bi se žene prijavile za projekat je, kako je rečeno, da su već počele sopstveni biznis. Tokom naredne sedmice uputiće se javni poziv za prijavljivanje.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopold Maurer kazao je da je jedan od razloga zbog kojih podržava ovaj projekat rodna ravnopravnost, koja je veoma važna u ovom trenutku u evropskoj zajednici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik