Prvi put u BiH AWE Akademija za poduzetnice

Bez autora
Apr 01 2021

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 (Fondacija 787) uz podršku američke ambasade u BiH implementira prvi put u BiH globalni program AWE Akademija za preduzetnice.

Specijalna platforma

Program je namijenjen za 30 žena od 20 do 50 godina iz svih dijelova BiH koje su vlasnice/osnivačice biznisa i na samom su početku svog poslovanja (biznis treba biti registrovan u posljednjih 8 mjeseci u trenutku apliciranja) ili imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis.

Kako kažu iz Fondacije, program traje sedam mjeseci i to od aprila do oktobra 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije u BiH, edukativne sesije u sklopu programa održavat će se većinski online putem.

- Preduzetnicama koje budu odabrane za učešće u ovom programu bit će omogućen pristup specijalnoj AWE platformi za učenje i obuku preduzetnica, putem koje će svake sedmice slušati sadržaje na engleskom jeziku i obrađivati različite poslovne teme. Učesnice će praćenje ovih sadržaja moći prilagoditi svojim obavezama, a sve što je potrebno jeste da imaju pristup dobroj internet-konekciji i računaru 2 do 3 sata sedmično, kako bi mogle obaviti zadane aktivnosti, kažu iz Fondacije 787.

Učesnicama će kroz cijeli program biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim znanjem i iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji će redovno pratiti njihov rad i pomagati im u savladavanju sadržaja i ostvarenju željenih rezultata i ciljeva.

Takmičenje

- Kao završni događaj ovog programa bit će održano i veliko pitch takmičenje, u sklopu kojeg će učesnice imati priliku predstaviti svoj biznis/biznis-ideju i ostvareni napredak kroz program, a najuspješnije od njih će imati priliku osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM, poručili su iz Fondacije, te dodali da su prijave za AWE Akademiju otvorene još do četvrtka, 2. aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik