Sledeće nedelje izbor najboljeg preduzetnika u 2011.

Bez autora
Dec 05 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić najavio je danas da će pobednik konkursa "Blic preduzetnik 2011", koga će Banka Inteza nagraditi sa 30.000 evra, zvanično biti proglašen početkom sledeće godine.Banka Inteza već petu godinu zaredom organizuje izbor za najboljeg preduzetnika u Srbiji iz kruga malih i srednjih preduzeća. Ova nagrada može se koristiti isključivo za unapređenje tekućeg poslovanja ili za ulaganje u nove projekte.

Sledeće nedelje izbor najboljeg preduzetnika u 2011.Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić najavio je danas da će pobednik konkursa "Blic preduzetnik 2011", koga će Banka Inteza nagraditi sa 30.000 evra, zvanično biti proglašen početkom sledeće godine.

Banka Inteza već petu godinu zaredom organizuje izbor za najboljeg preduzetnika u Srbiji iz kruga malih i srednjih preduzeća. Ova nagrada može se koristiti isključivo za unapređenje tekućeg poslovanja ili za ulaganje u nove projekte.

Na konkurs je prijavljeno 209 kompanija iz sektora malih i srednjih preduzeća. Kriterijumi pri odabiru najuspešnijeg preduzetnika biće profitabilnost, produktivnost i likvidnost preduzeća, izvozni rezultati u 2011. godini, izvozni potencijal, broj zaposlenih, kao i novozaposlenih. Takođe, vodiće se računa i o asortimanu novoplasiranih proizvoda, tehnološkim inovacijama, orijentisanosti ka zaštiti okoline i ostvarenom doprinosu lokalnoj zajednici.

Tokom decembra i januara, dnevni list "Blic" predstaviće 50 preduzeća koja po odluci žirija budu svrstana u krug najuspešnijih, a do kraja akcije članovi žirija posetiće preduzeća koja se po svim kriterijumima nađu među 10 koja konkurišu za izbor najboljeg u 2011.

Članovi žirija su ministar Nebojša Ćirić , direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin, zamenik predsednika Izvršnog odbora "Banke Inteza" Marko Kapelini, državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović, predstavnik Privredne komore Srbije Aleksandar Gračanac i novinar lista "Blic" Suzana Lakić.

Od ukupnog broja preduzeća u Srbiji, njih 327.000 su mala i srednja preduzeća, u kojima je zaposleno 800.000 ljudi, a, kako je najavljeno, država će u narednoj godini nastaviti da podstiče njihov razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik