Više ugašenih nego otvorenih firmi

Bez autora
Mar 01 2012

Iz godine u godinu otvara se sve manje novih firmi, a zatvara sve više postojećih. Među rekorderima u negativnoj statistici je i Bačka Palanka. U ovom gradu u poslednje tri godine za 28 odsto više je zatvorenih, nego novoosnovanih preduzeća. Među njima dominiraju preduzeća koja se bave trgovinom na malo, tako da je od ukupno 450 trgovinskih radnji, koliko ih je bilo 2009, do kraja 2011. godine, ostalo svega 324.U ovoj opštini postoje problemi koji su tipični i za većinu drugih opština u Vojvodini i užoj Srbiji, a odnose se na komplikovane procedure preduzeća, nedovoljne i neplanske stimulacije razvoja preduzetništva.

Više ugašenih nego otvorenih firmiIz godine u godinu otvara se sve manje novih firmi, a zatvara sve više postojećih.

Među rekorderima u negativnoj statistici je i Bačka Palanka. Podaci Unije poslodavaca pokazuju da je u ovom gradu u poslednje tri godine za 28 odsto više zatvorenih, nego novoosnovanih preduzeća.

- Među njima dominiraju preduzeća koja se bave trgovinom na malo, tako da je od ukupno 450 trgovinskih radnji, koliko ih je bilo 2009, do kraja 2011. godine, ostalo svega 324 - navode u Uniji poslodavaca.

- U ovoj opštini postoje problemi koji su tipični i za većinu drugih opština u Vojvodini i užoj Srbiji, a odnose se na komplikovane procedure preduzeća, nedovoljne i neplanske stimulacije razvoja preduzetništva...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik