Vrbas: Sertifikati početnicima u biznisu

Bez autora
Dec 25 2011

Srđan Vezmar, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka, i dr Željko Vidović, predsednik opštine Vrbas, uručili su u petak sertifikate polaznicima obuke za početnike u biznisu. Trodnevnu obuku tokom novembra partnerski su organizovali Regionalna razvojna agencija Bačka i opština Vrbas, po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Sertifikate je dobilo 17 polaznika. Obuku su pohađala 22 polaznika i da se podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara mogućnost formiranja novih privrednih subjekata, što će dovesti do stvaranja uslova za smanjenje nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta. Obuku u Vrbasu pohađale su osobe različite životne dobi, čak i jedan kakndidat sa 70 godina, različitog nivao obrazovanja, od osoba sa osnovnom školom do jednog doktora nauka. Svi oni koji su dobili sertifikate mogu da učestvuju na konkursu za dobijanje do 1,5 miliona dinara bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa tokom naredne godine.

Vrbas: Sertifikati početnicima u biznisuSrđan Vezmar, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka, i dr Željko Vidović, predsednik opštine Vrbas, uručili su u petak sertifikate polaznicima obuke za početnike u biznisu.

Trodnevnu obuku tokom novembra partnerski su organizovali Regionalna razvojna agencija Bačka i opština Vrbas, po metodologiji Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Sertifikate je dobilo 17 polaznika.

Marija Prokopić, rukovodilac projekta, saopštila je da su obuku pohađala 22 polaznika i da se podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara mogućnost formiranja novih privrednih subjekata, što će dovesti do stvaranja uslova za smanjenje nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Obuku u Vrbasu pohađale su osobe različite životne dobi, čak i jedan kakndidat sa 70 godina, različitog nivao obrazovanja, od osoba sa osnovnom školom do jednog doktora nauka.

- Inicijativa da se uključimo u obuku potekla je od lokalne samouprave. Svi oni koji su dobili sertifikate mogu da učestvuju na konkursu za dobijanje do 1,5 miliona dinara bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa tokom naredne godine - naglasio je dr Željko Vidović, predsednik opštine Vrbas, uz žaljenje što se za obuku nije prijavilo još više ljudi.

Ove godine 302 polaznika

Tokom ove godine, Regionalna razvojna agencija Bačka održala je 16 obuka, kojima je prisustvovalo 302 polaznika. Obuke su se izvodile u Novom Sadu, Titelu, Bačkoj Palanci, Kuli, Bečeju, Baču, Žablju, Vrbasu i Odžacima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik