Završen IPA projekat Srbije i Mađarske

Bez autora
Jun 15 2012

Od januara prošle godine do danas trajala je obuka preduzetnika koji svoje proizvode žele da prodaju putem interneta, a projekat je realizovan kao prekogranični, u saradnji Otvorenog univerziteta iz Subotice (Srbija) i Poduzetničkog inkubatora BIOS iz Osijeka (Hrvatska). Kroz ovu edukaciju, a u okviru programa Inovativna prekogranična mreža malih i srednjih preduzeća, prošlo je oko 270 firmi ovog nivoa sa obe strane granice, koje su se preko veb komunikacije predstavile kupcima sa oko hiljadu proizvoda. Jedan od produkata ovog seminara je i zajednička „Web platforma“, odnosno internet stranica namenjena za prodaju i izvoz proizvoda. Među ponuđenim proizvodima najviše je ručnih radova, rukotvorina i umetničkih produkata, a mogućnost da se na ovaj način predstave tržištu ohrabrila je mnoge od njih da nastave svoj preduzetnički poduhvat, i praktično spasla ih od gašenja firmi.

Završen IPA projekat Srbije i MađarskeOd januara prošle godine do danas trajala je obuka preduzetnika koji svoje proizvode žele da prodaju putem interneta, a projekat je realizovan kao prekogranični, u saradnji Otvorenog univerziteta iz Subotice (Srbija) i Poduzetničkog inkubatora BIOS iz Osijeka (Hrvatska).

Kroz ovu edukaciju, a u okviru programa Inovativna prekogranična mreža malih i srednjih preduzeća, prošlo je oko 270 firmi ovog nivoa sa obe strane granice, koje su se preko veb komunikacije predstavile kupcima sa oko hiljadu proizvoda, prenosi Danas.

Jedan od produkata ovog seminara je i zajednička „Web platforma“, odnosno internet stranica namenjena za prodaju i izvoz proizvoda. Među ponuđenim proizvodima najviše je ručnih radova, rukotvorina i umetničkih produkata, a mogućnost da se na ovaj način predstave tržištu ohrabrila je mnoge od njih da nastave svoj preduzetnički poduhvat, i praktično spasla ih od gašenja firmi. Internet na ovaj način daje odličan prostor upravo za male preduzetnike da na najjeftiniji način dođu do tržišta, i od internet stranice stvore svoj sopstveni izlog, istaknuto je na završnoj konferenciji ovog projekta.

Projekat obuke za internet prodaju finansirala je Evropska unija, a njegova vrednost je 300.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik