Perutnina Ptuj najveći proizvođač piletine od Istanbula do Minhena, Srbija najvažnije tržište u regionu

Kompanija Perutnina Ptuj obeležila je danas jubilarnih 50 godina brenda Poli i predstavila planove za budući period, u kojima je Srbija mapirana kao najvažnije i najznačajnije tržište u regionu.

Generalni direktor Perutnina Ptuj grupe Enver Šišić rekao je za Tanjug da je Perutnina Ptuj najveći proizvođač piletine i proizvoda od pilećeg mesa u geografskom području od Istanbula do Minhena, i najavio dodatne investicije u poslovanje grupe.

Govoreći o tržištu Srbije, Šišić je rekao da kompanija ima velike planove za naredni period, budući da želi da zadrži poziciju najvećeg proizvođača u regionu, što je nemoguće bez Srbije, s obzirom na veličinu našeg tržišta i broj potrošača.

Podsetio je da je Perutnina Ptuj u proteklih pet godina u fabriku Perutnina Ptuj Topiko u Bačkoj Topoli investirala 100 miliona evra u izgradnju najmodernijeg farmerskog kompleksa koji zadovoljava standarde životne sredine, kao i u obnavljanje mesnoprerađivačkih kapaciteta.

"Mislim da je to potpuno jasan znak da Perutina Ptuj ima tendenciju da ostane u Srbiji i regionu, da bude najveća i iznova uvodi nove standarde kako u primarnoj, tako i u sekundarnom delu vertikalnog lanca proizvodnje", naglasio je Šišić.

Dodao je da je kompanija trenutno fokusirana na održivi razvoj i zelenu energiju, kao i na razmišljanje o budućnosti, jer je to jedno od najvažnijih pitanja od kojih zavisi budućnost mlađih generacija.

Dodao je da je Perutnina Ptuj na tržištu Srbije tačno 50 godina, koliko i sam brend Poli, a da je od 2006. otpočela nova faza njenog prisustva na našem tržištu kada se akvizicijom kompanije Topiko pojavila kao domaći proizvođač koji beleži najveći uspeh u poslednjih pet godina, od promene vlasnika.

"Želimo da ostanemo u Srbiji sa kompletnim vertikalnim proizvodnim lancem, od proizvodnje žitarica do konačnog proizvoda, jer je Srbija definitivno najveće i najznačajnije tržište za nas i mi smo sada proizvođač broj 1 u Srbiji", naglasio je Šišić.

Dodao je da je to kurs kojim će se kompanija kretati i u narednom periodu i istakao da je u planu da se počne izvoz mesa i drugih proizvoda iz Srbije na druga tržišta.

Direktor prodaje Perutnina Ptuj Grupe David Visenjak rekao je da je brend Poli danas prisutan u više od 20 zemalja sveta, uključujući i tržište Sjedinjenih Američkih Država.

"Poli je priča zaposlenih koji su sedamdesetih godina imali znanje i ambiciju da naprave nešto drugačije. Poznavali su potrošače i njihove navike , iz čega se kasnije razvio brend Poli", rekao je Visenjak.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik