Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića

Bez autora
May 30 2024

U Perutnini Ptuj ukidaju se matična jata za rasplod pilića. Prema riječima Envera Šišića, prvog čovjeka Ptujske grupe, od sada će jaja uvoziti iz Njemačke, a njihove objekte pretvorit će u farme za proizvodnju pilića.

Na nedavnom predstavljanju ovogodišnjeg 22. Poli maratona Šišić je pojasnio da će jaja biti uvezena od jednog od najprepoznatljivijih proizvođača jaja za rasplod u Njemačkoj. “Nakon što stignu kod nas, jaja će ići u inkubator, gdje će se izleći pilići, a zatim ćemo ih preseliti na naše farme u Sloveniji”, rekao je dodavši da više neće imati matična jata.

Kako je također rekao, takva odluka je nužna, jer će na taj način dobiti nove kapacitete za uzgoj pilića u Sloveniji, jer ne mogu dobiti nove uzgajivače, a zakonska regulativa za izgradnju novih farmi je izuzetno zahtjevna.

Inače, tvrtka u Ptuju trenutno ulaže u tvornicu stočne hrane i rekonstrukciju matičnih jata, a priprema se i više od sto milijuna eura vrijedan projekt rekonstrukcije klaonice i linije gotovih obroka.

Već u ožujku Šišić je govorio i o važnim organizacijskim promjenama u grupi te je najavio preoblikovanje u holding, koji će pod svojim okriljem imati tvrtke sadašnje grupe, među kojima su i slovenske tvrtke, koje čine 40 posto svih njihovih poslovnih aktivnosti i više od polovice svojih izvoznih aktivnosti.

Pritom je zajamčio da će uprava slovenske tvrtke i dalje raditi u sjedištu tvrtke u Ptuju, gdje će sjediti uprava holdinga, odnosno 20-ak ljudi koji će voditi opću strategiju i investicije, ali je još nije odlučeno. “Mogu sjediti u Beču, Zagrebu ili Ljubljani. To ovisi uglavnom o komunikacijskim i drugim prednostima, ali to ništa ne mijenja za samu Sloveniju”, rekao je tada Šišić.

Peradarstvo Ptuj lani je zabilježilo značajan rast proizvodnje i prihoda. Oni su premašili 500 milijuna eura, a tvrtka je također zabilježila visoku dobit. Ambicije su im, kako je rekao Šišić, još veće jer ciljaju na milijardu eura prihoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik