Proizvodnja u Šumiju zaustavljena zbog preskupih energenata

Bez autora
Jan 23 2023

Tvornica Šumi 1. siječnja privremeno je obustavila proizvodnju bombona i žvakaćih guma u Krškom zbog mjera štednje zbog visokih cijena energenata.

Sada je u tvornici u tijeku čišćenje i remont strojeva, što se obično radi ljeti.

Iz Žita, koji je u vlasništvu hrvatske Podravke, potvrdili su za Siol da zaposlenici u proizvodnji za to vrijeme koriste prekovremeni rad ili godišnji odmor. Sukladno dogovoru, pomažu i na drugim lokacijama Žita, koje zbog prirode proizvoda normalno posluju. Za vrijeme rada na drugim lokacijama za radnike je organiziran prijevoz na posao i s posla. Kako doznaje Siola, proizvodnja će neslužbeno biti zaustavljena do kraja ožujka.

Tvrtka Šumi bonboni je 2008. preselila proizvodnju bombona i žvakaćih guma iz Ljubljane u Krško. Tu je zaposleno oko 60 radnika.

Žito, koje je lani prodalo zemljište u ljubljanskom BTC-u poduzetniku Ivi Boscarolu, planira koncentrirati Žitovu pekarsku proizvodnju u Mariboru, Vrhniki i Viču u Ljubljani. Time namjeravaju povećati produktivnost i profitabilnost. U automatizaciju linija za proizvodnju kruha i peciva u Mariboru i automatizaciju linija za proizvodnju kruha na Viču ove će godine biti uloženo 13,5 milijuna eura. U iduće dvije godine planiraju uložiti dodatnih pet milijuna eura u proizvodne linije i robotizaciju prešanica na Vrhniki.

Osim kruha, pekarskih peciva i smrznutih proizvoda brenda Žito, Žito u svom portfelju ima brend Zlato polje riže, tjestenine i mlinskih proizvoda, čajeve 1001 cvijet, začine Maestro, Natura kaše i mahunarke, Šumi bombone i čokolade, te keksa Gorenjka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik