Za preradu mesa i mleka u AP Vojvodini dodeljeno 10,6 miliona dinara

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u Hali „Master" Novosadskog sajma, danas su dodeljeni ugovori korisnicima koji su dobili sredstva za nabavku opreme i mašina za preradu mesa i mleka na gazdinstvima u AP Vojvodini.

Ugovore je dodelio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao da je kroz odobrene projekte plasiran celokupan iznos koji je bio obezbeđen

„Danas smo dodelili sedam ugovora. Ove godine je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 10,6 miliona dinara za ovu namenu", rekao je Panovski i podsetio na to da resorni sekretarijat realizuje ovaj konkurs od 2016. godine i da je do sada opredelio preko 130 miliona dinara za prerađivače mesnih i mlečnih proizvoda na teritoriji Vojvodine.

Podsekretar je naveo da se kroz dodatu vrednost u preradi mleka i mesa unapređuje ekonomska delatnost poljoprivrednih domaćinstava.

„Cilj konkursa je da se poboljša kvalitet mesa i mleka, poveća stočni fond, proširi asortiman novim proizvodima, pomogne brendiranju proizvoda i poveća ukupni životni standard na selu i ruralnim područjima. Nastojimo da uposlimo domaćinstva još više, da im omogućimo lakši proboj na tržištu i time omogućimo stabilnije poslovanje", zaključio je Panovski.

Neki od korisnika istakli su značaj ovih podsticaja i objasnili da samostalno ne bi mogli obezbediti opremu neophodnu za proizvodnju. Dobijena sredstva će, između ostalog, biti utrošena na nabavku komora za čuvanje mesa u preradi suhomesnatih proizvoda, ledomata, kao i opreme za proizvodnju polutvrdih sireva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik